Seimo vicepirmininkas, Laisvės partijos atstovas Vytautas Mitalas teigia manantis, kad karantino Lietuvoje būtų galima išvengti.

„Matome, kad sergančiųjų skaičius auga. Bet aš manau, kad įmanoma padaryti taip, kad ir be karantino „prasisuktume“ šį sezoną ir iš tikrųjų išlaikytume ir mokyklas dirbančias, ir nebūtų apribojimų, kurie buvo“, – trečiadienį Žinių radijui sakė politikas.

Jis pabrėžė, kad nekalbama apie tokius karantino ribojimus, kurie buvo šių metų pirmąjį pusmetį, kai draustas judėjimas tarp savivaldybių, uždarytos maitinimo ir pramogų, laisvalaikio vietos, neveikė dalis parduotuvių.

„Tikrai ne apie tokį karantiną kalbama, koks buvo, net jeigu ir tas karantinas formaliai bus įvestas. Man atrodo, kad svarbiausias atskaitos taškas – ramiai sau pagalvoti prieš miegą, kiek mano gyvenimas pasikeitė ir ar tas pasikeitimas nėra tik nedidelis nemalonumas, kad visi būtume apsaugoti“, – kalbėjo V. Mitalas.

Seimo narys tvirtino, kad dabartinė tvarka, kai galimybių paso neturintieji, negali užeiti į didžiuosius prekybos centrus, maitinimo įstaigas, laisvalaikio, pramogų įstaigas, – veikia.

„Galimybių pasas prekybos centruose ar restoranuose yra geriau nei jų uždarymas. Taip pat ir kaukės mokyklose, jei jų prireiks ir mažesniems vaikams, yra geriau nei mokyklų uždarymas“, – tvirtino parlamento vicepirmininkas.

Anot jo, jei vėl bus įvestas privalomas kaukių dėvėjimas uždarose erdvėse, tai smarkiai nepakeis žmonių įpročių.

„Juk daugybė žmonių ir taip dėvi kaukes. Supraskime, kad reikia save ir kitus pasaugoti. Tai palyginti nedidelis nepatogumas, kuris leistų mums siekti svarbesnių tikslų – kad Kalėdas sutiktume su artimaisiais“, – sakė V. Mitalas.

Trečiadienį Ministrų kabinetas tarsis dėl naujo karantino įvedimo šalyje.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį sakė, kad karantiną greičiausiai reikės įvesti vien dėlto, jog siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą būtų galima nustatyti privalomą kaukių dėvėjimą uždarose erdvėse.

Anot jos, imtis griežtesnių priemonių verčia blogėjanti epidemiologinė situacija.

Lietuva antradienį įžengė į blogiausią, „juodąją“, pandemijos spalvinę zoną. Iki tol šalis buvo priskiriama „raudonajai“ zonai.

Lietuvoje dabar 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 504,5 naujų užsikrėtimų.

Dėl koronaviruso plitimo karantinas Lietuvoje skelbtas jau du kartus – nuo 2020 metų kovo iki tų metų birželio vidurio ir nuo 2020 metų lapkričio iki šių metų liepos.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

8 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist