Vasaros savaitgaliai ir grilis – neatsiejamas duetas. Juk sunkiai rastume žmogų, kuris atsisakytų ant žarijų keptos mėsytės, kuri jau iš tolo kvepia dūmu… Varva seilė? Tokiu atveju, siūlome jums du puikius ant grotelių keptos mėsos receptus. Skanių pietų!
Grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai
Jei jau skaitote šį straipsnį, tikriausiai esate mėsos gerbėjai. O jei esate mėsos gerbėjai, tikriausiai seilė tįsta vien pagalvojus apie gardžius kiaulienos šonkauliukus, tiesa? O jeigu jie dar kepti grilyje… Patikėkite, apsilaižysite pirštus! Tiesa, prieš gamindami šį gardų patiekalą, užmeskite akį, kokios savaitgalio akcijos siūlomos IKI parduotuvėje. Juk kam už ingredientus mokėti brangiau, jei galima sutaupyti?
Jums reikės:
- 2 kg kiaulienos šonkaulių;
- 100 ml alyvuogių aliejaus;
- 3 v. š. citrinos sulčių;
- 3 v. š. Vorčesterio padažo;
- 3 v. š. sojos padažo;
- 5 skiltelių česnako;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
- Glazūrai:
- 2 v. š. obuolių sulčių;
- 2 v. š. medaus;
- 4 v. š. barbekiu padažo.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia, sumaišykite visus ingredientus, kurie skirti marinatui. Tada marinatą įtrinkite į šonkauliukus. Marinuokite mėsą 7–8 val.
- Atskirame indelyje sumaišykite glazūros ingredientus.
- Įkaitinkite kepsninę. Ant grotelių sudėkite šonkaulius.
- Šonkaulius nuolat vartykite, kad jie nesudegtų. Kai iki kepimo pabaigos liks 15 min, mėsą aptepkite glazūra iš abiejų pusių.
- Kai glazūra dailiai karamelizuosis ir padengs mėsą dailia plutele, nuimkite šonkaulius nuo grotelių.
- Patiekite su norimu garnyru: šviežiomis salotomis, keptomis bulvytėmis ar pan. Gardžių pietų!
Ant grotelių kepti vištienos ketvirčiai
Esate paukštienos gerbėjas? Jei taip, jogurte marinuotos vištienos receptas jus tikrai turėtų sužavėti. Švelnus patiekalo skonis puikiai dera su dūmo aromatu – pietūs bus išties labai gardūs.
Jums reikės:
- 2 kg vištienos ketvirčių;
- 150 ml graikiško jogurto;
- 150 ml citrinos sulčių;
- 150 ml alyvuogių aliejaus;
- 1 a. š. ciberžolės;
- 4 v. š. smulkiai pjaustytų petražolių;
- 1 v. š. tarkuoto imbiero;
- 2 vnt. smulkiai supjaustytų ir patraiškytų svogūnų;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Dubenėlyje sumaišykite visus marinato ingredientus.
- Marinatu užpilkite vištienos ketvirčius. Išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą bent 8 val.
- Prieš kepdami vištieną, išimkite ją iš marinato – nusausinkite, nuimkite svogūnų gabalėlius.
- Marinuotą vištieną kepkite ant tiesioginės ugnies, 200 laipsnių temperatūroje.
- Skanaus!