Vilniaus rajono savivaldybė baigė įgyvendinti dar vieną reikšmingą projektą ir Maišiagalos miestelio gyventojai jau gali džiaugtis ne tik praeitais metais atnaujintomis viešomis erdvėmis – modernia turgaviete, skveru, pėsčiųjų takų infrastruktūra, bet ir moderniu sporto aikštynu bei laisvalaikio zonomis.

Projektas „Kompleksiškas Maišiagalos miestelio viešųjų erdvių: prekyvietės, skvero, sporto aikštyno sutvarkymas ir jų pritaikymas bendruomenės poreikiams“ pradėtas įgyvendinti 2019 m. sausio 21 d. Bendra projekto vertė siekia beveik 1,2 mln. Eur, Vilniaus rajono savivaldybė šiam projektui skyrė virš 300 tūkst. Eur. Iš Europos regioninės plėtros fondo skirta 825 tūkst. Eur, iš valstybės biudžeto – beveik 73 tūkst. Eur

Projektas buvo įgyvendinamas 2019-2021 metais pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ 08.2.1-CPVA-R-908 priemonę „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“.

Įgyvendinant projektą sutvarkytos Maišiagalos miestelio viešosios erdvės – įrengtas skveras, sugriautas esamas ambulatorijos pastatas (Vilniaus g. 15, Maišiagalos mstl.), įrengtas sporto aikštynas adresu (Paberžės g. 10B, Maišiagalos mstl.), įrengta turgavietė bei ir įrengti Maišiagalos miestelio Jogailos g. ir Širvintų g. pėsčiųjų takai.

Pirmaisiais atliktais darbais miestelio gyventojais džiaugėsi dar pernai. Nuo praeitų metų liepos mėnesio Maišiagalos miestelio gyventojai ir svečiai apsipirkinėja patrauklesnėje turgavietėje. Prekyvietė buvo modernizuojama metus: jos teritorijoje buvo atnaujinti prekybos paviljonai, aptvėrimas, apšvietimas, atlikta elektros įvado rekonstrukcija, įrengtos dangos, sutvarkyta veja, parkavimo zona, įrengta mažoji architektūra ir vaizdo stebėjimo sistema.

Maišiagaloje taip pat sutvarkyti šaligatviai. Maišiagalos Jogailos bei Širvintų g. infrastruktūros sutvarkymas Vilniaus rajono savivaldybei atsiėjo 130 tūkst. eurų. Už šią sumą Maišiagalos Jogailos bei Širvintų g. buvo demontuota sena šaligatvio danga ir įrengtas naujas šaligatvio ruožas.

Pagal šį kompleksišką projektą Maišiagalos miestelyje taip pat įrengta viešoji erdvė (skveras). Prieš skvero įrengimą gyvenvietėje buvo nugriautas pastatas, paklota nauja danga, sutvarkyta veja ir įrengta mažoji architektūra.

Šiais metais miestelio gyventojai jau gali džiaugtis ir moderniu sporto aikštynu. Čia įrengta futbolo aikštė, krepšinio-tinklinio aikštelė, bėgimo takai, gimnastikos ir lauko treniruokliai, pėsčiųjų takai. Aikštė yra aptverta, įrengtos mažosios architektūros elementai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

14 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist