Vilniaus parodų ir kongresų centre LITEXPO laikinai įkurtam vakcinacijos centrui skaičiuojant paskutinę darbo savaitę, sparčiai plečiasi įstaigų, kuriose galima pasiskiepyti nuo COVID-19, sąrašas. Nuo šiol gyventojai gali pasiskiepyti ne tik poliklinikose: „Universiteto vaistinėje“, „Apotheka Pharma“ vaistinėje, „Fama Bona“ klinikoje – iš viso yra apie 60 skiepų centrų, kuriuos galima rasti  vakcina.vilnius.lt. 

Į vakcinacijos procesą Vilniuje sklandžiai įsitraukė ir Nacionalinio kraujo centro (NKC) komanda, kuri šią savaitę lankysis prekybos centruose „Ozas“ ir CUP prekybos centre. Kitą savaitę pasiskiepyti bus galima prekybos centre „Akropolis“. Šiose vietose gyventojai nuo 12 metų galės pasiskiepyti be išankstinės registracijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta vakcina „Comirnaty“.

Šiandien, sausio 10 dieną, 11.30–17 val. skiepytis galima Vilniaus prekybos ir pramogų centre „Ozas“, o penktadienį, sausio 14 dieną, NKC mobili komanda dirbs Vilniaus CUP prekybos centre 12–17 val. Kitą savaitę, sausio 17 dieną, Vilniaus „Akropolyje“ laikina vakcinacijos vieta veiks 12–17 val.

Atvykstant būtina turėti asmens tapatybės dokumentą, kad tą pačią dieną būtų galima pratęsti galimybių paso galiojimą. Vaikus iki 16 m. turi palydėti bent vienas iš tėvų (įtėvių), globėjų arba rūpintojų.

Vakcinacijos centrui (laikinai veikusiame LITEXPO) baigus darbą, visų čia paskiepytų asmenų antros dozės, kurios numatytos nuo 2022 m. sausio 17 d.  automatiškai bus perkeltos į Karoliniškių polikliniką, o apie perkeltą antros dozės laiką ir vietą gyventojai gaus SMS. Nebūtina skiepytis Karoliniškių poliklinikoje – galima pasirinkti kitą gyventojams patogią asmens sveikatos priežiūros įstaigą, registruojantis savarankiškai.

Paprastai ir patogiai užsiregistruoti vakcinacijai galima svetainėse vakcina.vilnius.lt, 1808.lt arba Karštosios linijos trumpuoju numeriu 1808.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

13 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist