Vilnius, 2024 m. lapkričio 1 d. – Šį rudenį ukrainietiškas baras „Piana Vyshnia“ švenčia pirmuosius savo veiklos metus Vilniaus širdyje, Vilniaus g. 17A. Per šį laiką įstaiga tapo mėgstama miestiečių ir miesto svečių vieta, kurioje galima ne tik mėgautis tikru vyšnių skoniu, bet ir patirti bendravimo bei šiltų akimirkų džiaugsmą.
„Piana Vyshnia“ istorija prasidėjo 2015 m. Lvive, Ukrainoje. Nuo to laiko tinklas išaugo iki daugiau nei 60 barų devyniose šalyse, įskaitant Lenkiją, Rumuniją, Slovakiją, Vengriją, Moldovą, Estiją ir Latviją. Pasak bendrovės atstovų, „Piana Vyshnia“ – tai daugiau nei gėrimas. Tai galimybė stabtelėti, pasimėgauti akimirka, įvertinti gyvenimo grožį ir atrasti laiko sau net ir pašėlusiame šiandienos ritme.
„Piana Vyshnia“ kolektyvas teigia, kad per praėjusius metus bare apsilankė daugiau nei 100 000 svečių. Mūsų lankytojai – tai žmonės, vertinantys atmosferą ir gėrimo skonį. Kai kurie net dalijosi eilėraščiais ir dainavo dainas, kad gautų papildomą vyšnių porciją. Tai tikra bendruomenė, kurioje kiekviena taurė – tai maža istorija, o kiekvienas susitikimas – svarbi akimirka šiltiems prisiminimams.
Lapkričio 1–3 d. „Piana Vyshnia“ švęs savo gimtadienį Vilniuje! Čia skambės gyva muzika, kuri suteiks dar daugiau energijos, svečių lauks malonios dovanos. Ir, žinoma, pagrindinis vakaro herojus – geriausias Lvivo likeris, garsėjantis unikalia receptūra, siekiančia XVII amžių. Saldus ir sodrus vyšnių likerio skonis išgaunamas derinant rinktines vyšnias, vynuogių distiliatą ir cukrų bei brandinant ąžuolo statinėse. Nors likerio sudėtyje yra tik trys ingredientai, kiekvienas gamybos etapas yra sudėtingas technologinis procesas, kuris suteikia gėrimui svaiginantį, aksominį skonį, kuriame puikiai dera vyšnių kauliukų švelnumas ir lengvas rūgštumas.
Atvykite pajusti ukrainietiško svetingumo šilumą, pasimėgaukite vyšnių aromatu ir pasinerkite į šventinę atmosferą. Laukiame jūsų bare „Piana Vyshnia“ Vilniuje lapkričio 1–3 d.!




