Praeinančiais 2021 metais pandemijos metami iššūkiai, tokie kaip medžiagų tiekimo sutrikimas ir darbo jėgos trūkumas, vargino statybų ir NT rinkas. Globalios ir objektyviai suprantamos problemos neaplenkė ir savivaldybės valdomos “Vilniaus vystymo kompanijos”, koordinuojančios viešų miesto objektų statybos ir infrastruktūros projektus. 

Tiesa, įmonei 2021-ieji buvo kritiniai ir dėl kitų priežasčių – dėl ilgą laiką apleistų projektų ir nesprendžiamų klausimų bei kilusių įtarimų buvo pakeista “Vilniaus vystymo kompanijos” vadovybė. Metų eigoje imtasi esminių pokyčių, šiandien lemiančių ne tik projektų portfelio, bet ir pasitikėjimo įmone augimą. 

“Vilniaus vystymo kompanijoje” pradedami diegti gerosios valdysenos ir vadybos principai, pakeista organizacinė struktūra, prie komandos jungiasi profesionalūs vadovai, rengiama nauja strategija, diegiamos verslo atsparumo priemonės, viena iš jų – įmonė prisijungė prie Specialiųjų tyrimų tarnybos inicijuoto projekto “Skaidrumo akademija”. 

“Atėjusi nauja komanda neturėjo adaptacinio laiko, per kurį galėtų pamažu įsijausti. Statybos projektai nelaukia ir turi begalę aplinkybių, į kurias reikia greitai reaguoti, nedelsiant spręsti akivaizdžius nuokrypius terminuose ir biudžetuose. Galime pasidžiaugti, kad ateinančių metų vaizdas šviesėja, o įmonė sėkmingai stiprina pajėgumus siekdama užtikrinti augančius miesto poreikius” – sako įmonės vadovas Saulius Barauskas. 

Šiuo metu įmonė vysto 75 aktyvius statybos projektus, o įvertinus ir planuojamus ateities projektus, skaičius perkopia 100, bendra portfelio vertė sieks 0,5 mlrd. Eur. 

Kokie 2021 metai buvo ir ką pavyko nuveikti? “Vilniaus vystymo kompanija” parengė įvykių TOP  10.

1. Paskelbti trys architektūrinės idėjos konkursai ugdymo įstaigoms – dviem darželiams ir mokyklai. VVK savarankiškai organizuoja konkursus, parengė kainos skaičiavimo ir vertinimo metodikas. Rezultatai – kovo mėnesį. 

2. Nacionalinės koncertų salės ant Tauro kalno autorius Daniel Fraile visuomenei pristatė neįkainojamą vertę kursiančio komplekso priešprojektinius pasiūlymus, pradėtas rengti techninis projektas. 

3. Atvertas Reformatų sodas. Ilgai lauktas ir vilniečių iš pirmo žvilgsnio pamiltas parkas tapo traukos centru pačioje miesto širdyje, kur sau mielą veiklą randa ir mažylis, ir senolis. 

4. Pastatytas Žemynos krepšinio kompleksas. Pagrindinėje erdvėje įrengtos trys krepšinio aikštės, gimnastikos salė. Įrengtos erdvios pagalbinės patalpos – persirengimo rūbinės, trenerių kabinetai, numatytos patalpos varžybų peržiūrai. Čia sportuos aukšto meistriškumo sportininkai. 

5. Sparčiai augančiame Pilaitės mikrorajone pradėta statyti Tolminkiemio gimnazija. Mokykla išsiskirs savo moderniu interjeru, centrinę bendruomenės erdvę sups klasių žiedas, bus įrengtos šiuolaikiškos klasės, amfiteatras. Mokyklos plotas – net 1200 kv. m.

6. Užbaigtas „Žirmūnų trikampis“ – tai pirmas kompleksinis didelio kvartalo erdvių sutvarkymas Vilniaus miesto modernioje istorijoje.

7. Įrengtas Paplaujos bulvaras Manufaktūrų gatvėje, patogiai jungiantis Markučius ir populiarųjį Paupį. Čia atnaujintos gatvių dangos, įrengti pėsčiųjų ir dviratininkų takai, vaikų žaidimo aikštelės, modernus apšvietimas.

8. Pradėtos Bajorų darželio statybas. Vaikams nuo 3 iki 7 metų numatytos 198 vietos, o mažiesiems nuo pusantrų iki 3 metų – 42 vietos. Bendras darželio plotas sieks 3,5 tūkst. kv. m. Šiuolaikiška architektūra, geoterminis šildymas, lauke žaidimų aikštelės ir automobilių stovėjimo aikštelės

9. Pradėtas Šnipiškių teritorijos tvarkymas. Čia bus įrengta aikštelė, aplink ją išsidėstys sėdimos vietos, tad atsiras puiki vieta koncertams, mugėms ir kitiems renginiams, kvartalas taps dar vienu traukos centru aplinkiniams ir viso miesto gyventojams.

10. Atnaujinta Lazdynų baseino rekonstrukcija. Kovo mėn. pasirašius sutartį su nauju rangovu UAB “Panevėžio statybos trestas”, balandį prasidėjo realūs darbai. Tikimasi, kad baseino atidarymas galės įvykti kitų metų pabaigoje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

24 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist