Šįmet Vilniuje prasidėjo net dviejų naujų baseinų statyba – Lazdynų daugiafunkcio sveikatinimo centro ir  naujo baseino Fabijoniškėse, S. Nėries g.

Nugriovus beveik keturis dešimtmečius veikusį Lazdynų baseiną planuojama jau po pusantrų metų atidaryti naują daugiafunkcį sveikatinimo centrą su dviem – 50 ir 25 metrų – plaukimo baseinais. Tarptautinės plaukimo federacijos reikalavimus atitinkančiame Lazdynų daugiafunkciame sveikatinimo centre suplanuoti vieni moderniausių Baltijos šalyse  plaukimo baseinai. Aštuonių takelių 50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų – ir šuoliams į vandenį. Komplekse veiks ne tik baseinų kompleksas, bet ir treniruočių salės, sveikatinimo centrai, pirčių zonos. Šalia plaukimo baseinų bus įrengtos 1 000 ir 200 sėdimų vietų dydžio tribūnos žiūrovams. Centre bus įrengti šiuolaikiški persirengimo kambariai, pagalbinės patalpos kitoms sporto šakoms, modernūs dušai, keletą šimtų vietų tribūnos, automobilių stovėjimo aikštelė. Naujasis centras pradės veikti 2018 metų pabaigoje.

Liepą buvo įkasta simbolinė kapsulė mažojo baseino Fabijoniškėse statybvietėje. 2018 metais S. Nėries gatvėje, prie Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos, duris atvers naujas, 25 metrų 8 takelių plaukimo baseinas. 2018 m. prie Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos bus pastatytas ne tik 8 takelių plaukimo baseinas, bet ir įrengta pirčių zona, treniruoklių, sporto salės, taip pat 100 vietų žiūrovų tribūna, persirengimo erdvės 140 lankytojų, šalia baseino – ir automobilių stovėjimo aikštelės.

Fabijoniškių 25 metrų baseinas

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist