Plovas yra klasikinis ryžių patiekalas, kurį paprasta pasigaminti viename puode ar keptuvėje, jis yra kupinas įvairaus skonio ir tikriausiai yra mėgstamiausias garnyras kiekvieno namuose!

Kas yra ryžių plovas?

Plovas iš tikrųjų yra virimo būdas, kai ryžiai pirmiausia virti česnakuose ir svogūnuose (arba kituose aromatiniuose produktuose, pvz., česnakuose ar pankoliuose), o po to baigiami virimo skystyje, pavyzdžiui, vandenyje arba sultinyje (kad būtų daugiau skonio). Dėl to jis toks kvapnus ir žavus – ir tuo jis skiriasi nuo įprasto ryžių patiekalo. Be to, naudojant šią techniką, išgaunate nuostabią purią tekstūrą, kurioje ryžiai nesulimpa ir tampą birūs. Ryžių plovas yra pagardinamas mėsa, kiti deda avinžirnius, kiti deda šiek tiek razinų skoniui paįvairinti. Tokiu būdu tai tampa patiekalas kai ryžiai sumaišomi su mėsa.

Kituose pasaulio regionuose galite sutikti jį kaip pilau (iš Indijos subkontinento), palaw (afganų virtuvėje), pulao (persų kalba) arba plav (Vidurio Azija) ir pilav (Turkijoje). Beveik kiekviename pasaulio regione yra ryžių patiekalo variantas, virtas panašiu būdu. Kai kurie su mėsa, kiti be, o kiti su kviečius primenančiu bulgaru. Taip pat daugelis šalių, mėgsta į plova pridėti virtų morkų, taip išgaunamas saldesnis plovo skonis. Lengvas, bet skanus naminis plovas iš esmės susideda iš 5 komponentų: aromatinių medžiagų + ryžių ir mėsos + prieskonių + kepimo skysčio ir pagardų.

Reikalingi ingredientai – ryžiai, mėsa, sultinys, šviežios petražolės, prieskoniai, svogūnai, česnakai, alyvuogių aliejus.  Aromatai – česnakai ir svogūnai, tikri mūsų maisto gaminimo pagrindai! Ryžiai – ryžiams puikiai tinka ilgagrūdžiai baltieji, basmati arba jazminai. Būtinai nuplaukite juos ruošiantis šiam patiekalui! Maisto gaminimo skystis – pirmenybę teikiame naminiams sultiniams. Naudokite daržovių sultinius, jei norite, kad jis būtų vegetariškas arba vištienos, nesvarbu, ką turite po ranka, arba naudokite jį su vandens mišiniu. Alyvuogių aliejus – naudojamas ne tik riebalams virti česnakams ir svogūnams, bet ir ryžiams aptepti!   Druska ir prieskoniai – česnako ir svogūnų milteliai, paprika ir malta kalendra yra tinkamiausi šiam patiekalui, bet taip pat galite naudoti karį ar kmynus. Užbaigimui: šviežios petražolės, suteikiančios gaivumo.

Ryžių skalavimas: gera praktika ruošiant ryžius. Tai labai paprasta ir verta šiek tiek papildomų pastangų, nes pašalina papildomą krakmolą iš išorės, o tai galiausiai padeda išvengti košės, lipnumo ir sulipimo. Tiesiog įdėkite ryžius į sietelį ir švelniai judindami rankomis plaukite šaltu vandeniu. Pamatysite drumstą (krakmolo pripildytą) vandens nutekėjimą. Pakanka tik 15–30 sekundžių, tada leiskite nutekėti vandeniui. Nereikia, kad jis būtų visiškai sausas prieš gaminant. Daugiau informacijos rasite internetiniame puslapyje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar karinių pratybų metu Vilniuje turi būti skelbiama komendanto valanda?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist