Nors pyragai daugumai mūsų asocijuojasi su labai kaloringais ir daug cukraus turinčiais kepiniais, tačiau galima pasirinkti ir tokius receptus, kurių pagrindas – įvairios daržovės. Šį kartą siūlome išbandyti tris tikrai puikius daržovių pyragų receptus: pažadame, kad paruoštų patiekalų skoniu jums tikrai neteks nusivilti.
Daržovių pyragas su žuvimi
Jums reikės:
- Stiklinės kefyro
- 2 kiaušinių
- 100 g kvietinių miltų
- 50 g kukurūzų miltų
- 30 ml aliejaus
- 1 arb. š. sodos
- 1 arb. š. džiovintų čiobrelių
- 1 arb. š. druskos
- 300 g virtos žuvies
- 100 g cukinijų
- 100 g moliūgo
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 1 svogūno
- Sviesto (kepimui)
Kaip gaminti?
Susmulkinkite cukiniją, moliūgą ir svogūną. Apkepkite svieste ir pagardinkite druska.
Sumaišykite su smulkinta žuvimi ir tarkuotu sūriu. Galite pagardinti mėgstamais prieskoniais.
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos.
Kefyrą sumaišykite su soda, supilkite kiaušinių plakinį ir aliejų. Suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite džiovintais čiobreliais. Palikite tešlą pastovėti maždaug 5 minutes. Praėjus šiam laikui, išmaišykite šaukštu.
Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite pusę tešlos, sudėkite įdarą ir užpilkite likusia tešlos dalimi.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 50 minučių. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas iškepęs.
Pyragas su vištiena ir brokoliais
Jums reikės:
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 150 g natūralaus jogurto
- 200 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 300 g vištienos filė
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 1 svogūno
Kaip gaminti?
Atitirpinkite šaldytą sluoksniuotą tešlą. Kepimo formą ištepkite sviestu ir dėkite sluoksniuotos tešlos lakštus. Stenkitės, kad sluoksniuota tešla atkartotų kepimo indo formą.
Susmulkinkite vištienos filė. Po tekančiu vandeniu nuplaukite brokolius ir susmulkinkite.
Smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite su vištiena ir brokoliais. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Paruoštą įdarą dėkite ant sluoksniuotos tešlos. Užpilkite natūraliu jogurtu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite maždaug 30-40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kopūstų pyragas
Jums reikės:
- 500 g kopūstų
- 3 kiaušinių
- 4 valg. š. grietinės
- 2 valg. š. majonezo
- 6 valg. š. miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. cukraus
- 1 arb. š. druskos
- Krapų, petražolių ar kitų žalumynų
Kaip gaminti?
Susmulkinkite kopūstą ir pasirinktus žalumynus. Įberkite druskos ir cukraus, išmaišykite.
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos. Įdėkite grietinės ir majonezo. Suberkite išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Kepimo formą ištepkite riebalais, sudėkite kopūstus ir užpilkite paruošta tešla. Kepkite maždaug 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kopūstų pyragas turi įgauti auksinę spalvą.
Visi šie pyragai yra ne tik skanūs, bet ir labai paprastai paruošiami. Nustebinkite savo šeimos narius ir paruoškite jiems kai ką neįprasto. Skanaus!