Siūloma skirti 60 tūkst. eurų Vilniaus (Kalvarijų) Šv. Kryžiaus Atradimo parapijai Kristaus kapo koplyčios pastato darbams pabaigti.

Tokį pasiūlymą 2021 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo  pakeitimo projektui įregistravo Seimo narė Asta Kubilienė.

Ji nurodo ir galimą lėšų šaltinį –viršplaninės biudžeto pajamos ir pajamos gautos iš akcizų už alkoholinius gėrimus ir tabako gaminius.

“Atsižvelgiant į reikšmingą sielovados infrastruktūros atnaujinimo ir pritaikymo poreikį Vilniaus (Kalvarijų) Šv. Kryžiaus Atradimo parapijoje, (pastatyta apie 1683 m.) Kristaus kapo koplyčios remonto darbams 2020 m. buvo skirta 50 tūks. eurų. Ši koplyčia yra įtraukta į valstybės saugomų objektų sąrašą ir priklauso Vilniaus Kalvarijų architektūriniam kompleksui, kuris Lietuvoje gali būti priskirtinas ypatingos reikšmės sakraliniams ir turistiniams objektams”,- sako A. Kubilienė.

Pasak jos, šio objekto remonto sąmata sudaro per 100 tūkst. eurų todėl reikalingas papildomas finansavimas darbams užbaigti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

3 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist