Jau šį savaitgalį, balandžio 22-23 d., menų fabrike „Loftas“ vyksianti didžiausia pavasarinė dizaino mugė „Uptown Market: We Love Spring“ pradžiugins ne tik mados gerbėjus, bet ir maisto gurmanus. Po mugės stogu tilps ir visą dieną truksiantys ilgieji savaitgalio pietūs (brunch) ir gurmaniškas maisto turgelis, kuriame bus galima rasti ir ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo, ir gardėsių iš Italijos, ir netgi skanumynų keturkojams draugams!

Erdvioje „Lofto“ kiemo terasoje jau šį savaitgalį įsikurs „Uptown Market“ lauko restoranas, kuriame lankytojai visą dieną ras gardžiausius pietų pasiūlymus. „Drama Burger“ kvies numalšinti alkį mėgaujantis gardžiais mėsainiais. Savo burgeriams jie kepa ypatingas brioche bandeles, patys marinuoja daržoves ir maišo padažus, šviežiai mala mėsą ir kepa ją ant žarijų. „Drama Burger“ derina įvairius skonius – tam, kad burgeryje atsiskleistų kuo daugiau dramos: skonio, atradimų ir nuotykių.

Asorti

„Uptown Market“ terasoje lankytojai ras ir „Poffertjes“ – skaniausių tradicinių olandiškų blynelių kepėjus Lietuvoje. Taip pat įžūliai gardų meksikietišką maistą ant ratų „Peligroso“ ir gastro barą „Elfa GastroBar“, kurie mugės lankytojams siūlys paragauti ant grilio keptų patiekalų. Išalkusius pradžiugins ir išskirtinių prekių parduotuvė visai šeimai „Assorti“ – ji kvies paragauti šviežių austrių. Mugės kava rūpinsis ištikimi „Uptown Market“ draugai – „Caffeine LT“.

Bijantys šio savaitgalio orų prognozės gali liautis nerimavę – maisto zona terasoje bus po stogu ir šildoma. Pietauti lankytojai bus kviečiami ir mugės poilsio zonoje, antrame „Lofto“ aukšte.

Pasisotinę mugėje, gardumynų „Uptown Market“ lankytojai galės parsinešti ir namo. Mugėje jie ras mini turgelį, kuriame visi produktai gaminami rankomis, ekologiškai ir su meile.

Drama Burger

Vieni tokių gamintojų – „Laimingi sūriai“. Pasak autorių, „Laimingi sūriai“ verda ne sūrį, o mažus gyvenimo džiaugsmo gabalėlius iš avių ir karvių pieno. Ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo siūlys paragauti ir „Genutės uogainės“. Tai šeimos ūkyje gaminama įvairi produkciją iš šviežių, pačių ekologiškai užaugintų uogų – uogienės, džiivinti uogų ir medaus kramtukai, džiovintos daržovės, gardžios tyrės, sirupai ir sultys, tokios, kaip močiutės mus visus mokė. Ūkyje užauginta ekologiška produkcija perdirbta rankomis pasižymi išskirtiniu aromatu, skoniu ir kvapu.

Mugėje savo rankų darbo pesto pažadais prekiaus ir „Jeo Pesto“ – tai Vilniuje gyvenančio italo Angelo Labbate šeimos verslas. Pradėjęs nuo klasikinio pesto padažo, pagaminto pagal savo mamos receptą, šiandien jis jau turi keturias šio padažo versijas – klasikinį, su aštriaisiais pipirais su lietuviškomis kanapėmis ir veganišką versiją.

Kraftinio sidro ir kalvadoso bus galima rasti „Sarkozy“ stende, aromatingų kavos pupelių ant „Strange Love“ prekystalio, rankų darbo, ekologiško, rūšinio, premium klasės šokolado siūlys įsigyti „La Naya“, o ištroškusius atgaivins „fritzcola“.

Elfa GastroBar

„Uptown Market“ mugėje bus galima rasti skanumynų ir keturkojams draugams – „Woofcake“ yra pirmoji kepyklėlė šunims Lietuvoje, kuri siūlo tortukus, pyragėlius, sausainiukus, keksiukus, ledus ir kitus eksliuzyvinius skanėstus šunims.

Didžiausia dizaino ir mados mugė „Uptown Market: We Love Spring“, kurioje lankytojų lauks daugiau nei 90 dizaino kūrėjų, gyva muzika, kirpyklos ir manikiūro paslaugos už kurias bus galima mokėti tiek, kiek nori pats, pramogos mažiesiems ir diskusijos apie stilių bei verslą, vyks jau šį savaitgalį, balandžio 22-23 d., menų fabrike „Loftas“.

Renginys nemokamas ir abi mugės dienas lankytojų lauks nuo 12 val.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist