Svarbi žinia katalikams visame pasaulyje: 2021 prasidėjo švento Jokūbo metai. ,,Tokie metai nutinka tik keletą kartų per šimtmetį, tada, kai liepos 25-oji, šv.Jokūbo diena, sutampa su sekmadieniu,“- savo feisbuko paskyroje rašo Seimo narė, švento Jokūbo kelio Lietuvoje iniciatorė ir globėja dr. Laima Liucija Andrikienė.

Paprastai tokiais metais piligrimai iš viso pasaulio užplūsta Santiago de Kompostela miestą Ispanijoje – Galicijos autonominio regiono sostinę – ypač prieš liepos 1 dieną, kad išmelstų trokštamų malonių iš Švento Jokūbo, kuris palaidotas šiame mieste, o jo kapo vietoje pastatyta Santiago de Kompostela katedra – piligrimų kelio tikslas.

Apaštalas Jokūbas kartu su savo broliais Jonu ir Petru buvo artimiausi Jėzaus mokiniai. Manoma, kad po Kristaus nukryžiavimo jis skelbęs Evangeliją Iberijos pusiasalyje. Po mirties, kad apaštalo palaikų neišniekintų krikščionybės priešai, šie buvo paslėpti. Po kelių amžių, pasklidus žiniai apie piemens atrastą šv. Jokūbo kapą, prie palaikų ėmė plūsti minios piligrimų.

Per Lietuvą, kaip ir per kitas Europos valstybes, jau nuo 2013 metų driekiasi šv. Jokūbo kelias, turintis keturias  atšakas, pažymėtas specialiais to kelio ženklais: Žemaitijos/Karaliaučiaus, Šiaulių, Kauno ir Vilniaus. Šv. Jokūbo keliai Lietuvoje tarptautiniu lygiu buvo sertifikuoti 2016 metais. Veikia šv. Jokūbo kelio draugų ir šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacijos, vienijančios krikščionis piligrimus.

Renginių, skirtų šv. Jokūbo metams, numatoma ir Lietuvoje: šv.Jokūbo kelio jaunųjų ambasadorių estafetė, tarptautinis šv. Jokūbo sakralinės muzikos festivalis ir kt. Kviečiame sekti informaciją feisbuko anketoje ,,Šv. Jokūbo kelio šviesa”.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist