Valyti virtuvę visada yra šiek tiek sudėtingiau ir nuobodžiau nei visus kitus kambarius. Taip yra dėl jos specifikos. Virtuvėje gaminame, laikome maistą ir pietaujame. Viskas, kas susiję su maistu, turi būti higieniška.

Daug lengviau reguliariai palaikyti švarą virtuvėje, nei visą savaitę ją ignoruoti, o paskui su šluoste rankoje praleisti visą dieną. Viskas, ko jums reikia, tai šiek tiek laisvo laiko darbo dienomis, plano ir popierinių rankšluosčių.

Sudarėme švarios virtuvės kontrolinį sąrašą su keliomis paprastomis taisyklėmis. Jei jų laikysitės, jūsų virtuvėje visada bus ideali tvarka.

1. Iškart valgio plaukite indus

Ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuoti žmones, kuriems tikrai patinka plauti indus. Natūralu ir normalu, kad jums nepatinka plauti lėkščių, puodų ir keptuvių. Galbūt todėl visada šis darbas yra kurį laiką ignoruojamas.

Tačiau jums to daryti nereikia. Sugaišite mažiau laiko ir išeikvosite mažiau pastangų, jei indus plausite po valgio. Dabar rinkoje yra puikios virtuvinės servetėlės, popieriniai rankšluosčiai nepaliekantys dryžių ir gerai sugeriantys, todėl indus galima greitai ir lengvai nušluostyti.

2. Nepamirškite peržiūrėti savo šaldytuvo

Reguliariai tikrinkite šaldytuvo turinį. Pavyzdžiui, kartą per savaitę, kai grįžtate iš prekybos centro su pirkiniais.

Svarbu palaikyti tvarką šaldytuve, kad iš karto matytumėte, ką turite, ką reikia papildyti ir ką galite išmesti. Sugedęs maistas šaldytuve yra didžiausia kliūtis norint turėti švarų bei tvarkingą šaldytuvą.

Nedėkite drėgno maisto į šaldytuvą. Tai ypač aktualu vaisiams ir daržovėms, nes jie pradės greičiau pūti. Prieš dėdami vaisius į tinkamą lentyną, sausai nušluostykite juos popieriniais rankšluosčiais.

3. Kartas nuo karto drėgnai nuvalykite paviršius

Šlapias šluostymas šiuolaikinei moteriai yra išsigelbėjimas. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai nuvalyti visus virtuvės darbo paviršius popieriniu rankšluosčiu. Tai užtrunka ne ilgiau kaip 15-20 minučių. Nuvalysite visas dulkes ir riebalus, kurie dar neįsigėrę. Todėl nereikės daug laiko skirti generaliniam valymui arba atsisakyti susitikti su draugais teisėtai laisvą dieną ir išgerti taurę vyno.

4. Išspręskite sandėliavimo problemą

Tvarkinga ir švari virtuvė labai priklauso nuo to, ar sugebėsite susiorganizuoti tinkamas laikymo sistemas. Jei turite didelę virtuvę, paprastai nekyla klausimų, kur dėti indus ir įrankius, nes viskas telpa į spinteles, esant mažai patalpai – įsigykite gražių vienodo stiliaus stiklainių, kur laikysite produktus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist