Aktualijos

Piknike prie Barbakano – ant grilio kepta antiena, naujas maršrutas ir neatremiamas charakteris

„Borjomi“ vanduo jau aštuntus metus iš eilės tęsia piknikų tradiciją. Šiais metais iš pievelės prie Baltojo tilto į patį senamiesčio centrą persikėlęs piknikas susirinkusiems dovanojo ne tik ypatingą grilyje keptos antienos patiekalą, grupės „Original Copy“ koncertą, pramogų, bet ir naują maršrutą – „Borjomi trasą su charakteriu“. 

Į tradicinę „Borjomi“ iškylą dalintis maistu, vandeniu ir nuostabiais senamiesčio vaizdais susirinko ir žinomų veidų – dainininkė ir politikė Donalda Meiželytė, TV prodiuserė ir renginių organizatorė Goda Jokubaitienė, aktorė, radijo laidų vedėja Kristina Savickytė su abiturientėmis dukromis Justina ir Gabija, keliautoja, kelionių knygų autorė Dalia Smagurauskaitė, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, tinklaraštininkai – Elė Pranaitytė Kūtvėla, „Nesėdėk namuose“ autorius Ramūnas Šukauskas, „Aš esu keliautoja“ autorė Vitalija Navickaitė, mokesčių ekspertė Rūta Bilkštytė, . Kiekvienas iš jų šį vakarą turėjo galimybę pasijusti unikaliu. Būtent tai šį sezoną skelbia „Borjomi“ šūkis: „O tu – su charakteriu!“

„Mūsų vanduo – ypatingas, su charakteriu, – sako IDS Borjomi Europe“ rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė. – Ypatingi žmonės, ieškantys unikalių laisvalaikio leidimo būdų susirinko šią karštą pavakarę ir į mūsų pikniką. Pasistengėme, kad jie gautų originalių, įdomių pramogų, veiklos, kuri atspindėtų jų nepakartojamą charakterį“. 

Mobiliosios programėlės #walk15 kūrėja, ėjimo renginių organizatorė Vlada Musvydaitė pikniko dalyviams pristatė „Trasą su charakteriu“ – naują maršrutą po įdomiausias, netikėtas Vilniaus vietas. Jį „Borjomi“ dovanoja Vilniui ir visiems, kurie nori atrasti ypatingą, kvapą gniaužiantį ir labai chrakteringą miesto veidą. Šį maršrutą galima rasti atsisiuntus Vlados sukurtą mobiliąją programėlę #walk15. 

 „Visi žinome svarbiausias senamiesčio gatves, tačiau jo kiemeliuose slypi tikri lobiai – deivių ir metraštininkų skulptūros, sėkmės pilvai, meilės plytelės. Eidami šiuo maršrutu, tikrai nepraleisite pro akis kavinių, kuriose galima rasti knygų ir kačių, taip pat ypatingų vietų, kuriose susiduria senosios ir naujosios kultūros. Esu tikra, kad žingsniuodami šiuo maršrutu, žmonės ne tik skaičiuos žingsnius, bet ir labai daug sužinos apie miestą“, – sakė Vlada Musvydaitė. 


Kaip ir kiekvienais metais piknikas sutraukė daug žmonių. „Kitchen me“ virtuvės meistrai piknikautojams parengė net keletą grilio naujienų. Viena iš jų – ant „Ofyr“ grilių iškeptas antienos užkandis, kuris nustebino nauju skonių deriniu: ant kepsninės kepti sultingos ir aromatingos antienos iešmeliai buvo patiekti su šviežiomis salotomis ir… traškiu vafliu. 

Vakarienė ant žolės, gardūs maisto kvapai senamiestyje, karštą pavakarę gaivinantis „Borjomi” vanduo ir savitą charakterį demonstruojantys vilniečiai piknikui suteikė nepaprastų spalvų. Šiais metais „Borjomi piknike su charakteriu“  iškylautojams nemokamai išdalinta 2 tūkstančiai buteliukų mineralinio vandens ir tiek pat porcijų gardžios „Kitchen me“ antienos ant iešmelių. 

Jei norėtumėte pavaišinti netikėtai užklupusius svečius, „Kitchen me“ siūlo akimirksnio receptą: 

Antienos iešmeliai

5 valgytojams 

600 g „Kitchenme“ marinuotos antienos filė su prieskoniais 

Vaflinių indelių

Traškių salotų lapų 

Iešmelių

Antienos filė supjaustykite kubeliais. Juos suverkite ant iešmelių. Antieną kepkite ant grilio plokštumos ne ilgiau nei 10minučių. Jei kepsite ant grotelių, liepsnojančias žarijas uždenkite keletą kartų sulankstyta folija. Kol mėsa kepa, pasiruoškite vafliukus – įdėkite į juos traškų salotos lapą, o tuomet įsmeikite iešmelį. Saldus vafliuko skonis papildo sultingą antieną. Netikėta ir labai gražu.  

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

8 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Back to top button