Maistas

Žinomi žmonės rinkosi į „MEATing Room“ gimtadienį (nuotraukos)

Būrys žinomų žmonių skambant Leon Somov grojamai muzikai susirinko į gan retą reiškinį pandeminėje Lietuvoje – restorano gimtadienį.

Pandemija tapo ne tik didelių iššūkių, bet ir naujų galimybių laiku. Lygiai prieš metus, per patį pandemijos įkarštį, pačiame sostinės centre, Vilniaus gatvėje, duris atvėrė restoranas „Meating Room“, nuotaikingai atšventęs pirmąjį savo gimtadienį.

„Manau, kad pandemija buvo ir yra kaip tik labai geras laikas pradėti verslą. Žinoma, buvo ir tebėra daug rizikos ir daug iššūkių, tačiau pandemija tikrai ne tik užvėrė kelius. Mums būtent pandemija suteikė šansą: atsirado daugiau patalpų norimoje vietoje, o mūsų restorano strategijoje patogi vieta pačiame miesto centre buvo vienas iš esminių sprendimų, tapusių bene didžiausiu „Meating Room“ pliusu: išsinuomoti tinkamas patalpas Vilniaus gatvėje  gali tekti laukti ne vienerius metus“, – drąsiai restorano startą prisimena jo vadovas Aušrimas Žlabys.

 

Kad Lietuva vis dar yra mėsą mėgstančių žmonių kraštas, bene geriausiai liudija „Meating Room“ populiarumas. Restorano koncepcijos Vilniaus centre ilgai atradinėti nereikėjo: tinkamas meniu, aukščiausios kokybės patiekalai ir strategiškai patogi vieta lėmė tai, kad šis restoranas per pirmuosius savo veiklos metus išsiplėtė.

Tai rodo ir į gimtadienį susirinkęs svečių būrys – nepabūgę didėjančių ir bauginančių užsikrėtusiųjų skaičių žinomi žmonės linksmai leido laiką kartu ir džiaugėsi dar neuždrausta galimybe susirinkti. Leon Somov ne tik dalyvavo šventėje bei mėgavosi restorano patiekalais, bet ir grojo. Restorano svečiai gali apžiūrėti viduje kabančius dailininko Lino Cicėno darbus, šventėje jis taip pat dalyvavo kartu su būriu draugų ir pažįstamų. 

„17 metų gyvenau Londone, ten turėjau savo mobilių barų verslą, tačiau mintys apie restoraną nuolat sukosi galvoje. Pats vis bandžiau apsispręsti, koks tas restoranas turi būti ir kur jį įrengti, – pasakoja Aušrimas. – Londone yra toks labai populiarus restoranas „Flat Iron“: „flat iron“ yra ir jaučio mėsos dalis, kurią bene tiksliausiai lietuviškai galima būtų vadinti pomente. Šis Londono restoranas nuo pat atsidarymo tapo toks populiarus, kad nuo pietų, kai prie jo pradėdavo rikiuotis eilė, ji baigdavosi tik apie 11 vakaro. Dabar „Flat Iron“ išsiplėtė iki daugelio restoranų: jų populiarumą lėmė firminis steikas, Londone kainavęs 9 svarus. Per tuos metus situacija pasikeitė, bet ir šiandien 12 svarų už kokybišką steiką Londone yra, galima sakyti, nereali kaina“.

 

Būtent orientacija į kokybišką steiką ir tapo pagrindine „Meating Room“ kryptimi. Santykinai nedidelis meniu, kurio kiekvienas patiekalas yra ištobulintas, lemia lankytojų simpatijas ir norą grįžti čia dar ne vieną kartą. „Mūsų brandinta „Black Angus“ mėsa į Lietuvą atkeliauja iš Urugvajaus:  ten gyvuliai minta žole visus metus, Pietų Amerikos fermeriai augintojai turi geriausias galvijų auginimo technologijas, todėl gali pasiūlyti vienareikšmiškai geriausią kokybę. Turime pripažinti, kad Lietuvos ūkiams iki tokios kokybės jautienos dar daug augti“, – apie realią situaciją atvirauja restorano vadovas. Tačiau nepaisant to, kad steikams naudojama aukščiausios kokybės mėsa, už firminį restorano patiekalą klientai Vilniuje moka 11 eurų. Nuolatinių klientų įvertinimu – tai bene geriausias kainos ir kokybės santykis už steiką sostinėje.

Tačiau „Meating Room“ tinka ne tik mėsos kepsnius mėgstantiems lankytojams. Pavyzdžiu gali būti užkandžiams siūlomi tapai: jų galima rasti ir kitur, tačiau su meile ruošiami ingredientai leidžia įtikti įvairiems skoniams: nuo padron pipirų iki chorizo vyno padaže.

Vegetarų tarp nuolatinių lankytojų irgi netrūksta, nes jie vertina baklažano „parmigian“ą“, savotišką vegetarišką lazaniją, kurią galima vadinti vienu iš restorano topų. Mėgstamos halumio salotos, kurios meniu įsitvirtino nuo pirmos restorano darbo dienos.

„Mano draugai dažnai juokauja, kad aš sudėjau į meniu tai, ką pats labiausiai mėgstu iš įvairių Londono restoranų. Todėl pas mus yra ir panašus į „Flat Iron“ steikas, rasite ir Peri Peri viščuką kaip Londono „Nandos“ restorane. „Fish and chips“ – labai angliškas patiekalas. Savaitgaliais pasiūlome dar vieną nuostabų anglišką patiekalą – „Sunday Roast: tai didelis patiekalas, kuris gali būti su jautiena, vištiena arba vegetariškas. Jį klientai tikrai labai mėgsta“. Mūsų meniu – mažai kintantis, tačiau tikrai pasiūlome virtuvės šefų naujienų, apie kurias padavėjai tikrai išsamiai papasakos“, – meniu subtilumus pristato Aušrimas.

 

Iki 60 sėdimųjų vietų išaugusiame restorane pagrindiniu smuiku sudarant meniu griežė patyręs šefas, daug dirbęs užsienyje ir tikrai daug matęs. Jo patirtis ir fantazija leido sukurti išskirtinių patiekalų meniu, kurie naują restoraną Vilniaus gatvėje pavertė viena populiaresnių vietų. Net ir per patį karantino įkarštį, kai maistas buvo tiekiamas tik išsinešti, pavyko ne tik išsilaikyti, bet ir išsiugdyti savo nuolatinių klientų būrį. O kai Vilniaus gatvėje vėl galėjo šurmuliuoti gyvenimas, „Meating Room“ tapo smagių susitikimų ar verslo pietų vieta: „Būtent klientai mus ir paskatino dirbti be laisvadienių ir ne tik vakarais. Vilniaus gatvėje mes turime siūlyti išskirtinę kokybę, išskirtinius patiekalus, naujoves: manau, kad ir interjeru, ir aptarnavimu mes tai pasiūlėme. Viena ryškiausių interjero detalių – tai Lino Cicėno paveikslų paroda. Būtent ji dažnai būna svečių pasivaikščiojimo po restoraną priežastimi, laukiant kavos ar deserto. Manau, kad šiuo tikrai sudėtingu metu išgyvena tik tie restoranai, kurie siūlo visas išvardytas detales. Mūsų tautiečiai tikrai yra daug keliavę ir žino, kas yra geras, kokybiškas maistas. Tai, mano nuomone, svarbiausia. O tada – aptarnavimas, interjeras ir gera aura. Sėkmingas restoranas yra visų šių dalykų derinys“, – pasakoja „Meating Room“ vadovas. Nors ir praeiviams restoranas gali pasirodyti mažas, jis slepia ir dar vieną papildomą salę, kuri puikiai tinkama privatiems vakarėliams, verslo pietums ar romantiškoms vakarienėms. Antrus veiklos metus pradėjusiame „Meating Room“ restorane kasdien lankytojų laukia beveik dviejų dešimčių darbuotojų kolektyvas. Ir net jeigu jūs nesate steikų mėgėjai, rekomenduojame užsukti – čia tikrai norėsis sugrįžti. O jeigu į Lietuvą grįžote iš Londono, tai pačiame Vilniaus centre pasijusite lyg pažįstamoje angliškoje aplinkoje – „Meating Room“ yra savotiška dalelė tikrai vakarietiškos maisto kultūros Lietuvos sostinėje. Restoraną rasite Vilniuje, adresu Vilniaus g. 19. Jis atidarytas kasdien nuo 11 valandos.

Artimiau susipažinti su restorano meniu ir interjeru: https://www.instagram.com/meatingroomvilnius/

Straipsnis parengtas bendradarbiaujant su „Meating Room“

Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
12 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

 

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
1 Komentaras
naujausius
seniausius labiausi vertinti
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Augustas
Augustas
10 dienas (-ų)

Mažas nuopelnas, maža nauda Vilniui iš to restorano atidarymo. Draugas Aušrimai, jeigu būtum atidaręs dantų krapštukų fabrikėlį, tai tikrai būtu įvykis iš didžiosios raidės – nereikėtų keliaklūpčiauti Lietuvos verslininkams prieš Kiniją.

Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button