Didžiausia Baltijos šalyse vyno paroda šiemet vyks atnaujintuose istoriniuose „Litexpo“ rūmuose Vilniuje. Rekordinį užsienio dalyvių iš Prancūzijos, Portugalijos, Lietuvos, Italijos, Rumunijos, Gruzijos ir kitų šalių skaičių papildys svarbiausi Lietuvos vyno bei stipriųjų gėrimų platintojai ir būrys aludarių. Lankytojai šiemet vyną ragaus iš profesionalių degustacinių „Chef & Sommelier“ taurių, kurias tiekia pagrindinis parodos rėmėjas indų salonas „Žana“.

„Parodoje sukursime idealias sąlygas degustuoti vyną: komfortabilią temperatūrą, gerą apšvietimą ir jaukią aplinką. Labai džiaugiamės galimybe šiais metais persikelti į ką tik atnaujintą, pirmąją parodų ir konferencijų centro „Litexpo“ salę, statytą dar 1977-aisiais“, – sakė parodos organizatorė, „Vyno klubo“ direktorė Rasa Starkuvienė. Juslinių potyrių kokybę, anot jos, kilstelės ir naujos parodos taurės – didesnės, elegantiškesnės nei anksčiau. „Chef & Sommelier“ – ilgalaikis Tarptautinės someljė asociacijos partneris, taigi jų gamintos taurės atitinka visus estetinius ir juslinius degustavimui keliamus kriterijus.

„Norime, kad vyno pasiūlos įvairovė ne gąsdintų, o žavėtų, – sako vienas parodos iniciatorių Arūnas Starkus. – Taip bus, kai į kiekvieną vyno butelį žiūrėsime ne kaip į prekę, o matysime jį pagaminusią asmenybę, pajusime vyno skonio niuansus, kylančius iš gamtos, vynuogių veislių, gamybos tradicijų ir sukurtus žmonių. Parodoje bus galima pabendrauti su vyndariais be tarpininkų, pasiklausyti jų pasakojimų, pajusti pasaulio vynuogynų margumą.“

Šiemet parodoje savo vyną pristatys būrys lietuviško vyno ir midaus gamintojų, japonai pasakos apie sakę, bus galima paragauti nedidelių daryklų alaus, dirbs pažangiausi vyno platintojai ir ekspertai iš Lietuvos, gurmaniškų produktų tiekėjai, vyno kelionių ir paskaitų apie vyną organizatoriai.

Kaip ir kasmet, „Vyno dienų“ organizatoriai ruošia solidžią edukacinę programą. Kolekcinio, investicinio vyno mėgėjai ir profesionalai galės apsilankyti trijų klasifikuotų Bordo ūkių asociacijų degustacijose: Gravo (Cru Classe de Graves), kurią ves Remy Etang‘as, Sent Emiljono (Saint Emilion Grand Cru Classe) su Emmanueliu de Saint-Salvy bei Medoko ir Soterno (Grand Cru Classes en 1855 Medoc & Sauternes) su Peeru Pfeifferiu.

Besidomintiems ekologija apie biodinaminę žemdirbystę ir vynuogininkystę pasakos dr. Arūnas Starkus; vyninė „Albert Bichot“ kvies pažinti legendinius Burgundijos vynus, vyks Gruzijos, Sicilijos vynui, aliejui skirti seminarai.

„Svarbiausias „Vyno dienų“ uždavinys – lavinti vartotojų skonį, atkreipti jų dėmesį į vartojimo kultūrą, vartoti mažiau, skatinti juos rinktis kokybiškus gėrimus“, – sako „Vyno dienų“ organizatorė R.Starkuvienė.

Profesionalams paroda atvers galimybių papildyti savo portfelį naujais gėrimais. Jau dabar žinoma, kad parodoje aktyviausiai dalyvaus daugiausia vyno pasaulyje gaminančios Italijos vyndariai. Šiais metais parodoje bus nemažai Prancūzijos vyndarių, savo vyną pristatys gruzinai ir rumunai. Profesionalai vyną rinksis specialioje, tik jiems skirtoje degustacijų zonoje. Joje porą valandų per dieną bus skirta ir lietuviškam vynui.

Su UBER važiuokite saugiai: gegužės 5-6 d. su kodu VYNODIENOS2017 į parodą ir iš jos važiuokite su nuolaida (suteikiamos dvi 5 Eur nuolaidos kelionėms).

Daugiau informacijos: www.vynodienos.lt

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist