Vilniaus senamiestyje duris atverė atsinaujinęs restoranas „Vegan RawHouse“

Pirmasis ir vienintelis Lietuvoje 100% žaliavalgiškas restoranas pakeitė pavadinimą (iki šiol vadinosi „Raw 42“), atnaujino interjerą bei meniu. Restorano patiekalai atitinka žaliavalgiškam maistui keliamus reikalavimus – jei yra apdorojami termiškai, temperatūra neviršija 42°C – mat aukštesnėje temperatūroje žūva naudingieji augalų fermentai bei kai kurie vitaminai. Restoranas siūlo tik augalinį maistą, o nuo šiol nutarė atsisakyti ir medaus, taigi visi patiekalai yra tinkami veganams. Cukrus taip pat nenaudojamas – patiekalai saldinami razinomis, datulėmis, retkarčiais – klevų sirupu.

Pasak „Vegan RawHouse” bendraturčių Anos Vrublevskienės bei Edvino Petkaus, itin didelis dėmesys bus skirtas produktų sezoniškumui, o meniu bus keičiamas keturis kartus per metus. Taip pat atsirado daugiau išsinešti skirtų produktų – įvairių duonelių, padažų, desertų, sėklų, daigų. Nuo Naujųjų metų restorane organizuojamos ir įvairios paskaitos, maisto ruošimo pamokos – jas veda „Vegan RawHouse“  maisto gaminimo technologė Irena Žentalytė. „Mūsų tikslas – ne tik parodyti koks skanus gali būti žaliavalgiškas maistas, bet ir šviesti žmones, skatinti juos labiau rūpintis sveikata, išmokyti pasigaminti įvairių sveikų patiekalų”, – sakė A.Vrublevskienė.

Žaliavalgišką restoraną A.Vrublevskienė bei E.Petkus įsigijo prieš pora metų. „Specialiai ieškojome ko nors neįprasto – žinojome, kad jei įsigytume piceriją, rizika būtų mažesnė, tačiau mus traukė naujovės ir iššūkiai”,  – šypsojosi E.Petkus. „Vegan RawHouse” šeimininkai teigė, kad lietuviai dar mažai žino apie žaliavalgystę ir didžioji dalis restorano lankytojų kol kas yra užsieniečiai. Jiems pritarė ir naujasis restorano šefas – vos prieš kelias savaites iš Londono atvykęs Peteris Bailey. Pasak jo, Didžiojoje Britanijoje šiuo metu – tikras veganizmo bei žaliavalgystės bumas, tad į panašų restoraną nebūtų įmanoma pakliūti be išankstinės rezervacijos. „Nors tokia mityba besidominčiųjų Lietuvoje dar nedaug, esu įsitikinęs, kad ši tendencija greitai ateis ir čia”, – pridūrė jis.

Iš naujųjų restorano patiekalų šeimininkai išskyrė brokolių-avokadų bei shiitake grybų sriubas, slyvų mišrainę, migdolų sūrio užkandą, lazaniją, cukinijų makaronus, tailandietiškus suktinukus. „Mus įkvėpia įvairių šalių virtuvė – mėgstantys egzotiškus patiekalus gali paskanauti Azijos šalių virtuvės įkvėptų patiekalų, o užsieniečiai mėgsta paragauti tradicinių lietuviškų, pavyzdžiui, šaltibarščių ar baltos mišrainės“,  – aiškino A.Vrublevskienė. Itin didelis ir restorane gaminamų desertų asortimentas, iš kurių populiariasi – įvairūs tortai, žaliavalgiški rankų darbo triufeliai. Kaip ir dera žaliavalgiškai maitinimo įstaigai – lankytojams siūloma įvairiausių vaisių kokteilių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

2 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist