Pirmasis ir vienintelis Lietuvoje 100% žaliavalgiškas restoranas pakeitė pavadinimą (iki šiol vadinosi „Raw 42“), atnaujino interjerą bei meniu. Restorano patiekalai atitinka žaliavalgiškam maistui keliamus reikalavimus – jei yra apdorojami termiškai, temperatūra neviršija 42°C – mat aukštesnėje temperatūroje žūva naudingieji augalų fermentai bei kai kurie vitaminai. Restoranas siūlo tik augalinį maistą, o nuo šiol nutarė atsisakyti ir medaus, taigi visi patiekalai yra tinkami veganams. Cukrus taip pat nenaudojamas – patiekalai saldinami razinomis, datulėmis, retkarčiais – klevų sirupu.
Pasak „Vegan RawHouse” bendraturčių Anos Vrublevskienės bei Edvino Petkaus, itin didelis dėmesys bus skirtas produktų sezoniškumui, o meniu bus keičiamas keturis kartus per metus. Taip pat atsirado daugiau išsinešti skirtų produktų – įvairių duonelių, padažų, desertų, sėklų, daigų. Nuo Naujųjų metų restorane organizuojamos ir įvairios paskaitos, maisto ruošimo pamokos – jas veda „Vegan RawHouse“ maisto gaminimo technologė Irena Žentalytė. „Mūsų tikslas – ne tik parodyti koks skanus gali būti žaliavalgiškas maistas, bet ir šviesti žmones, skatinti juos labiau rūpintis sveikata, išmokyti pasigaminti įvairių sveikų patiekalų”, – sakė A.Vrublevskienė.
Žaliavalgišką restoraną A.Vrublevskienė bei E.Petkus įsigijo prieš pora metų. „Specialiai ieškojome ko nors neįprasto – žinojome, kad jei įsigytume piceriją, rizika būtų mažesnė, tačiau mus traukė naujovės ir iššūkiai”, – šypsojosi E.Petkus. „Vegan RawHouse” šeimininkai teigė, kad lietuviai dar mažai žino apie žaliavalgystę ir didžioji dalis restorano lankytojų kol kas yra užsieniečiai. Jiems pritarė ir naujasis restorano šefas – vos prieš kelias savaites iš Londono atvykęs Peteris Bailey. Pasak jo, Didžiojoje Britanijoje šiuo metu – tikras veganizmo bei žaliavalgystės bumas, tad į panašų restoraną nebūtų įmanoma pakliūti be išankstinės rezervacijos. „Nors tokia mityba besidominčiųjų Lietuvoje dar nedaug, esu įsitikinęs, kad ši tendencija greitai ateis ir čia”, – pridūrė jis.
Iš naujųjų restorano patiekalų šeimininkai išskyrė brokolių-avokadų bei shiitake grybų sriubas, slyvų mišrainę, migdolų sūrio užkandą, lazaniją, cukinijų makaronus, tailandietiškus suktinukus. „Mus įkvėpia įvairių šalių virtuvė – mėgstantys egzotiškus patiekalus gali paskanauti Azijos šalių virtuvės įkvėptų patiekalų, o užsieniečiai mėgsta paragauti tradicinių lietuviškų, pavyzdžiui, šaltibarščių ar baltos mišrainės“, – aiškino A.Vrublevskienė. Itin didelis ir restorane gaminamų desertų asortimentas, iš kurių populiariasi – įvairūs tortai, žaliavalgiški rankų darbo triufeliai. Kaip ir dera žaliavalgiškai maitinimo įstaigai – lankytojams siūloma įvairiausių vaisių kokteilių.