Vilniuje veikia ne vienas restoranas, kuriame galime rasti įvairiausių rūšių mėsainius, labiau žinomus „burgerių” pavadinimu. Jų būna įvairių skonių, išvaizdos, pigių ir net ganėtinai prabangių.
MadeinVilnius.lt komanda pateikia keletą įdomesnių vietų, kur galima paskanauti gurmaniškų mėsainių.
Meat Buster
Verčiant šios vietos pavadinimą iš anglų kalbos, tai yra „mėsos griovėjai”. Restorano šefai laužo greito maisto standartus ir jį klientui siekia pateikti kuo sveikesnį bei įdomesnį. Dėl to į savo meniu šie „mėsos griovėjai“ yra įtraukę tokius produktus kaip saulėgrąžų daigai, žirnių daigai, burokėlių daigai, marinuoti burokėliai, ridikai. Visoms cirkuliuotoms, išrūkytoms ir plėšytoms mėsoms naudojami savos gamybos prieskoniai. Restoranas taip pat draugiškas veganams ir vegetarams, todėl valgiaraštyje yra nemažas pasirinkimas veganiškų ir vegetariškų burgerių bei užkandžių.
30 proc. valgiaraščio sudaro plėšytos mėsos, t. y. plėšyto jaučio žando, plėšytos vištienos, antienos bei kiaulienos burgeriai. 20 proc. – maisto gaminiai skirti vegetarams bei veganams, 30 proc. – BBQ patiekalai ant laužo, tokie kaip kiaulienos ar jautienos šonkauliukai, o visa likusi dalis valgiaraščio – užkandžiai, bulvytės ir salotos.
„Meat Buster“ pirmieji Lietuvoje prie savo patiekalų pradėjo teikti gumines pirštines (vyrams juodas, moterims rožines, vaikams žalias), kas labai patinka žmonėms ir tapo savotiška atrakcija.
Adresas: Kauno g. 35 (Facebook)

Drama Burger
„Drama burger“ restoranai specialiai kepa brioche bandelę, patys marinuoja daržoves ir maišo padažus, šviežiai mala mėsą ir kepa ją ant žarijų. Nevengiama derinti įvairių skonių – tam, kad burgeryje atsiskleistų kuo daugiau dramos: skonio, atradimų bei netikėtų nuotykių.
Virtuvės šefai skyrė nemažai laiko, kol paruošė tokį burgerių meniu, kuriuo itin didžiuojasi.
Adresas: Gedimino pr. 31, Saltoniškių g. 9, Verkių g. 29

Keulė Rūkė
„Keulė rūkė“ – tai amerikietiškas barbekiu (BBQ) tradicijas puoselėjantis restoranas, kuris Vilniuje atsidarė 2015-ųjų metų pradžioje.
Pasak šio restorano savininkų, čia rasite skonį, kurį patirtumėte tik pietinėse Amerikos valstijose. Be to, paragausite tikrų plėšytos kiaulienos burgerių ir šonkaulių.
Adresas: Pylimo g. 66, Verkių g. 29

Meat Lovers Pub
„Meat Lovers Pub“ įsikūręs pačioje Vilniaus miesto širdyje bei garsėja savo firminiais burgeriais. Čia rasite ne tik skanius burgerius, bet ir išskirtinai skanų tartarą ar naminį limonadą.
Adresas: Šv.Ignoto g. 14
Facebook įvertinimas: 4.4

Burger kiosk
„Burger Kiosk“ įsikūrė šiuolaikiniame industriniame sostinės „Uptown Bazaar“ turguje, tai viena madingiausių vietų Vilniuje gastronomijos srityje.
Savo gamyboje „Burger Kiosk” kruopščiai atrenka produktus, ieško natūralumo, įdomių skonių ir išskirtinumo, nes labai rūpinamasi produktų sudėtimi ir tuom, kas pateikiama klientui.
„Siekiame, kad „Burger Kiosk“ burgeriai būtų patys geriausi mieste. Tai ir yra pagrindinis mūsų tikslas, siekiamybė bei iš to kylanti filosofija. Norime, kad kiekvienas atėjęs pas mus išeitų bent su šiek tiek džiugesne nuotaika, nei atėjo. O tam svarbus ir požiūris į klientą bei maistą, kurį ruošiame”, – teigia restorano savininkai.
Adresas: Kauno g. 16 (Facebook)
Facebook įvertinimas: 4.6

Boom Burgers
„Boom! Burgers” turi ganėtinai paprastą tikslą – savo klientams atvežti puikią mėsą ir paruošti ją kaip įmanoma geriau.
„Boom!” restorane naudojama tik aukščiausios kokybės airiška „Black Angus” jautiena. Visi mėsainiai kepami tik vidutiniškai.
Adresas: Gedimino pr. 1
Facebook įvertinimas: 4.1

Le Butcher
Akcentuodami šeimyniškumą, natūralumą ir naminį maistą, „Le Butcher“ burgerių kepsnelių gamybai naudoja aukštos rūšies, iš skirtingų Lietuvos ūkių kruopščiai atrinktą ir pagal slaptą restorano virtuvės receptą paruoštą jautieną. Visi padažai gaminami restorane, taip siekant užtikrinti maksimalų maisto teikiamą malonumą. Tiesa, net kvietinės bandelės taip pat ypatingos – jas kiekvieną rytą kepa ir į restoraną pristato „Thierry kepykla“.
Adresas: Mėsinių g. 3-13
Facebook įvertinimas: 4.5

Gal Jūs žinote ir kitas vietas? Pasidalinkite savo patirtimi komentaruose.