Paprastai prie stalo šliurpti negražu, tačiau kuomet kalba pakrypsta į rameno pusę – šliurpimas privalomas. Tai netgi laikoma savotiška padėka virėjui, šliurpi – vadinasi skanu.

Mano mėgstamiausias patiekalas ir yra ramenas, o kai „Ramenas ir Pagaliukai“ paskelbė, jog be Ogmios miesto ir L. Stuokos – Gucevičiaus restoranų atidaro dar vieną, šį kart kitokią In N’ Out rameninę (taip, išradau naujadarą), neslėpsiu – netvėriau džiaugsmu.

O vėliau, kai atsidarė restoranas vis neprisiruošdavau jo aplankyti, bet pagaliau po visų dienos darbų užbėgau į neseniai atsidariusį Naujamiesčio gastroturgų „Uptown Bazaar“, kuriame ne tik gardaus maisto galima prisikirsti, bet ir kokią šviežiai rūkytą dešrą ar ekologišką bananą čia esančiose parduotuvėse nusipirkti.

Kadangi šis „Ramenai ir Pagaliukai“ restoranas įsikūręs In N’ Out tipu, su kitais gastroturgaus restoranais staliukai bendri, o ramenas – popieriniame, ne įprastame dubenėlyje, bet gero maisto jokiame dubenėlyje nesugadinsi. Smagu ir tai, jog nemokamai gauni ir seilinuką, kad bešliurpdamas neapsitaškytum.

Užsisakiau „Tokyo“ rameną (6,90Eur) ir tikrai nenusivyliau, gavau dviejų sultinių mišinį, keletą gabalėlių keptos kiaulienos sprandinės, šviežutėlių svogūno laiškų, marinuotų bambuko ūglių, o kaip višnaitė ant torto – marinuotas kiaušinis.

Rameno pagrindas – sultinys. Šiame restorane – bare jis verdamas net kelioliką valandų, tad įgauną originalų ir sodrų skonį.

Dar viena svarbi rameno detalė – kvietinių miltų makaronai. Dubenyje makaronų beveik 35 metrai (!). Makaronai turi savitą skonį, tarsi jie visiškai nepriklausomi nuo sultinio.

Mano pasirinktas „Tokyo“ ramenas buvo su kepta kiaulienos sprandine. Sprandinės gabaliuką paėmus su lazdelėmis jis tiesiog iširo ir sugriuvo atgal į sultinį, tai ne itin džiugino, tačiau galbūt čia kokia vienkartinė nesėkmė. Rameno mėsa gali būti įvairi – vištiena, jautiena, mano pasirinkta kiauliena ar net ekskliuzyvinė antiena. Žinoma, yra ir vegetariškų pasirinkimų, neabejoju, kad ne vienam Jūsų teko girdėti tą restorano skandalą dėl nevegetariškų dienos pietų opcijų.

Na, o apie tą višnaitę – marinuotą kiaušinį, man jis patiko. Pirmiausiai pusiau skystai išvirtas, o po to marinuotas, šaltas viduje ir sultinio sušildytas iš išorės.

Bendrai – tai vienas geriausių ramenų, kuriuos teko ragauti. Puikus priešnuodis nuo pagirių ar nuo šaltų rankų žiemą. Nors ir gastroturgus, tačiau jaukus ir nei vieno neskubina išeiti.

Jeigu ir tu mėgsti Japonijos virtuvę, apsilankyk naujame „Ramenas ir Pagaliukai“ taške Naujamiesčio gastroturguje „Uptown Bazaar“ (Kauno g. 16).

O čia gali sekti visas naujienas apie makaronų dievus: Ramen.ltFacebookInstagram.

Straipsnio autorius: Benas Kazlauskas, Growingaura

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist