MadeinVilnius.lt – Vilniaus naujienų dienoraštis
Nuotrauka: Roberto Daškevičiaus
Maistas

Senamiesčio restorane – 12 MICHELIN žvaigždučių

Pirmadienio vakarą gastronomijos žvaigždės iš viso pasaulio susirinko senamiestyje įsikūrusiame degustacinių vakarienių restorane „Nineteen18”. Taip svečiai paminėjo artėjančią Lietuvos Gastronomijos forumo pradžią – susipažino, ragavo netradiciškai pateiktus Lietuvos miškų ir laukų ingredientus, prasidėjo pirmosios diskusijos apie naująją Lietuvos virtuvę.”

Matas Paulinas, restorano „Nineteen18“ šefas, džiaugėsi tokia išskirtine šio vakaro publika: „Šis vakaras– didžiulė atsakomybė ir kartu didžiulis malonumas. Rankos šiek tiek drebėjo, bet su tokia komanda ir besąlygišku atsidavimu darbui galima pasiekti viską. Svarbiausia, kad svečiai po vakarienės išėjo laimingi ir pilni naujų įspūdžių.“

Nuotrauka: Roberto Daškevičiaus

Pirmą kartą Vilniuje susirinko tiek žymių gastronomijos pasaulio atstovų – šefai bei restoranų vadovai iš restoranų net su12 MICHELIN žvaigždučių. Tarp jų šefas Ryohei Hieda iš restorano „Ryugin” (** MICHELIN Guide 2019), šefas Masafumi Hamano iš restorano „Au 14 Février” (** MICHELIN Guide 2019), šefas Daniel Lopez iš restorano „Kokotxa” (* MICHELIN Guide 2019), šefas Anthony Genovese iš restorano „Il Pagliaccio” (** MICHELIN Guide 2019), šefas Andrea Arpea iš restorano „VUN” (** MICHELIN Guide 2019), renginių ir marketingo vadovė Virginia Anne Newton iš restorano „Geranium“ (*** MICHELIN Guide 2019), Le Cordon Bleu pardavimų vadovė Madride Beatriz Nalda, Airijos restoranų asociacijos vadovas Adrian Cummins ir šefas bei lektorius Diego Muñoz iš Le Cordon Bleu Madride.

Nuotrauka: Roberto Daškevičiaus

Tarp vakaro svečių taip pat susirinko ir Lietuvos kulinarijos pasaulio atstovai – šefas Martynas Praškevičius, šefas Martynas Meidus su partnere Karolina Vi-Meid ir šefas bei Lietuvos Gastronomijos forumo bendraorganizatorius Liutauras Čeprackas.

Jau šiandien, antradienį, startuoja Lietuvos Gastronomijos forumas – tai dviejų dienų konferencija skirta tiek restoranų verslo profesionalams, tiek ir mėgėjams. Šių metų forumo tema – „Daugiakultūriškumas – naujosios lietuviškos gastronomijos pamatas”.

Nuotrauka: Roberto Daškevičiaus

„Tai renginys, kurio metu norime skleisti žinią Lietuvai ir pasauliui, kad esame šalis, kuri dėl savo geografinės padėties ir kultūrinės tolerancijos šimtmečius buvo skirtingų kultūrų ir papročių sąveikos erdvė, todėl iki šių dienų išlikome labai įvairialypiai gastronomine prasme. Vis dar esame savo gastronominio identiteto paieškose, todėl kviečiame įvairių šalių gastronomijos srities atstovus diskutuoti ir pasidalinti patirtimi, išgirsti jų istorijas, padėsiančius mums rasti atsakymą į klausimą – kas yra naujoji (moderni) Lietuviška virtuvė?”

Lietuvos gastronomijos forumo-parodos metu svečiai ne tik klausysis svečių iš užsienio bei Lietuvos ekspertų pranešimų, galės apsilankyti specialiose teminėse zonose-parodoje, skirtose naujovių pristatymui, maisto ir gėrimų degustacijoms.

Nuotrauka: Roberto Daškevičiaus
Nuotrauka: Roberto Daškevičiaus
Nuotrauka: Roberto Daškevičiaus

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

31 skaitytojai (-ų) įvertino

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

avatar
  Užsisakyti komentarų pranešimus  
Pranešti apie

Panašūs pranešimai

12 įspūdingų restoranų Lietuvoje, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai

Made in Vilnius

Naujamiestyje duris atvėrė nauja sveiko maisto gaminimo studija „Good Food Studio“

Made in Vilnius

„Akropolyje“ atidarytas naujas meksikiečių restoranas

Made in Vilnius

Nauji „iLunch“ restoranai kursis dar dviejuose verslo centruose

Evaldas Činga

Greito maisto restoranas „Burger King“ įsteigė įmonę Lietuvoje

BNS

Populiarūs šefai: vilniečiai per mažai valgo vaisių ir daržovių

Made in Vilnius

Šis internetinis portalas naudoja slapukus (angl. cookies), kad pagerintų jūsų naršymo kokybę. Slapukus galite atšaukti bet kada. Sutinku Skaityti daugiau

Privatumo ir slapukų politika