Maistas

Rudens receptai iš moliūgo: 3 pasakiški desertai

Moliūgai visuomet asocijuojasi su rudeniu ir vėstančiu oru. Primena tas dienas, kai norisi šiltos trintos moliūgų sriubos ar galima ištisą dieną užkandžiauti ryte iškepta pilna lėkšte moliūginių blynų. Tačiau moliūgai tinka ne tik sotiems patiekalams, tokiems kaip sriubos, blynai, troškiniai ar salotos. Jie idealus pagrindas ir saldėsiams. Ypač geras pasirinkimas – moliūgų uogienė. Iš vieno didelio moliūgo išeis skanėstas visai žiemai. O kur dar čia ir dabar suvalgomi keksiukai ir pyragai? Tad štai jūsų skonio receptoriams pamaloninti skirti šie 3 receptai iš moliūgų.

Moliūgų uogienė

Kas gali būti geriau pusryčiams kaip skrebutis su moliūgų uogiene? Ar varškės desertas pagardintas skaisčios saulės spalvos uogiene? Išvirta uogiene galima mėgautis visą žiemą, o jos virimas nėra itin sudėtingas.

Reikės:

  • Didelio moliūgo (~4kg)
  • 1 kg cukraus
  • 2 didelių citrinų arba 3 apelsinų
  • 5-6 gvazdikėlius (nebūtina)
  • 2 šaukštelius cinamono (nebūtina)

Moliūgą nulupti, išvalyti ir supjaustyti mažais kubeliais arba sutarkuoti. Sutarkavus uogienė bus labiau kaip džemas, skystesnė, tuo tarpu supjausčius kubeliais, uogienė bus su minkštimu. Užpilti cukrumi.

Apelsinus ir citrinas nulupti ir smulkiai supjausčius sudėti į puodą. Galima nutarkuoti ir citrinų vei apelsinų žieveles, jos suteiks uogienei papildomo pikantiškumo.


Jei pasirenkama į uogienę pridėti gvazdikėlius, juos taip pat sudėti į puodą.

Pamaišant užvirti uogienę ir ant silpnos ugnies virti 40 min. Prieš baigiant virti (apie 7-8 min prieš baigimą) išgriebkite imbierą ir įdėkite cinamoną. Išmaišykite ir baikite virti.

Supilstykite į švarius indelius, sandariai uždarykite ir kvapnia uogiene galėsite mėgautis visą žiemą.

Beje, tokia uogienė puikiai tinka ir pyragų bei tortų pertepimams, blynams pagardinti ar naminiam limonadui gaminti.

Moliūgų keksiukai

Po namus pasklidęs šiltas kepinių aromatas visuomet nuteikia maloniai ir jaukiai. O būtent šis keksiukų receptas leidžia itin greitai paruošti ir jau netrukus mėgautis ne tik kvapu, bet ir pačiais keksiukais.

Reikės:

  • 300 g moliūgų tyrės (galima pirkti jau paruoštą arba pasiruošti patiems)
  • 240 g miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • stiklinės aliejaus.

Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išplakti. Supilti moliūgų tyrę, kefyrą ir aliejų bei gerai išmaišyti.

Kepimo miltelius, miltus ir druską persijoti, sumaišyti ir supilti į skystą masę. Patartina iškart nedėti visų miltų, dėti palaipsniui, žiūrint kokios konsistencijos gaunasi tešla. Reiktų pasiekti grietinės tirštumo masę.

Tešlą sudėti į keksiukų formeles, kadangi keksiukai kepant kyla, pripildyti ne daugiau kaip 2/3 formelės.

Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Ar iškepę patikrinti mediniu pagaliuku.

Moliūgo pyragas

Kai turi po ranka pradėtą moliūgą ir norisi ką nors greitai pagaminti, praverčia paprastas ir greitai paruošiamo moliūgų pyrago receptas. O jau turint iškeptą pyragą ant stalo – gyvenimas nušvinta šviesiomis  spalvomis.

Reikės:

  • 400 g moliūgų minkštimo,
  • 300 g sviesto,
  • 300 g cukraus,
  • 3 kiaušinių,
  • 2 šaukštų aliejaus,
  • 2 šaukštų graikiškų ar kitų riešutų, sėklų,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių.

Kiaušinius , aliejų ir cukrų gerai išmaišykite. Moliūgą sutarkuokite burokine tarka ir sudėkite į skystą masę, išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir smulkintais riešutais ir įmaišykite į moliūgų masę.

Sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Ar iškepę patikrinti mediniu pagaliuku.

Parengta pagal World Recipes informaciją.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

10 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Back to top button