Maistas

Restoranų sektoriuje analitikai įžvelgia neigiamų tendencijų

Restoranų ir kavinių kredito reitingai pastaruoju metu suprastėjo, rodo „Creditinfo“ duomenys. Analitikai sektoriuje įžvelgia ryškėjančių neigiamų pokyčių, tačiau tiekėjai šiek tiek pablogėjusius atsiskaitymus sieja su prasta vasara ir nemato pagrindo nerimauti, trečiadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Jei paimsime visas šio sektoriaus įmones ir pažiūrėsime, kokius kredito reitingus jos turėjo prieš metus ir turi šiandien, į akis kris įmonių migravimas iš vidutinės į aukštesnę ir aukštą riziką. Šiose grupėse pokyčiai yra didžiausi“, – sako kredito biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vertinimo vadovė Rasa Ruseckaitė.

Pasak jos, įsibėgėjanti infliacija pradeda riboti maitinimo paslaugų paklausą. Sektoriuje ryškėja neigiami pokyčiai, rodantys, kad rinkoje veikiančioms įmonėms ima stigti vietos.

 

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidento Gedimino Balnio teigimu, kalbant apie atsiskaitymus, patys rizikingiausi visada buvo pavieniai restoranai, o tokių pastaraisiais metais daugiausia ir atidaryta. Kredito reitingus esą galėjo kiek nusmukdyti ir didėję alkoholio akcizai, laikinas Vilniaus oro uosto uždarymas. Tačiau G. Balnis pabrėžia, kad bendros restoranų sektoriaus tendencijos išlieka pozityvios.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
0 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

 

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button