Maistas

Prasidėjo Vilniaus Kavos Festivalis (nuotraukų galerija)

Lietuviai vieni iš pirmaujančių kavos vartotojų pasaulyje, pagal statistiką nedaug nusileidžiame šiaurinėms Baltijos kaimynėms, todėl nieko keisto, kad buvusios Kavos Kultūros Dienos išaugo į savarankišką  Vilniaus Kavos Festivalį.

Festivalis prasidėjo ir truks tris dienas, iki sekmadienio vakaro.

Trys dienos, per kurias pamatysite nacionalinius kavos ruošimo, piešimo pieno puta ir kavos ragavimo čempionatus, paragausite kavos žvaigždžių ruoštas kavas oficialiame Espresso AllStars Bar susipažinsite su inovatyvia kavos ruošimo įranga, išgirsite virš 15 įdomių pranešimų apie kavą, susitiksite su žinomiausiais skrudintojais Roasters Village erdvėse, ragausit skanią kavą, gardėsius ir gėrimus Coffee + Food Market, o maistu pasirūpins geriausi miesto foodtrucks.

Vieno pagrindinių Vilnius Coffee Festival partnerių Paulig iniciatyva šiemet itin daug dėmesio renginio metu skiriama ir aplinkosaugai: visa festivaliui reikalinga elektros energija bus pagaminta perdirbus kavos tirščius, o lankytojams ir dalyviams sudarytos sąlygos festivalio metu rūšiuoti ne tik tirščius, bet ir vienkartinius puodelius, kurie vėliau bus perdirbami.


Vilniaus kavos festivalio programa:

PENKTADIENIS (03.23)

12:00 / Oficiali Vilnius Coffee Festival pradžia;

10:00-20:00 Roasters Village, Coffee Market, Pranešimai ir Seminarai;

12:30 /  Atidarymas;

13:00–20:00 / Espresso AllStars Bar;

13:00–18:00 / Kavos Ragavimo Čempionatas (1-as etapas);

18:30 / Pusfinalių paskelbimas.

20:00 / Opening Party @ Elfa Gastro Bar

ŠEŠTADIENIS (03.24)

10:00 / Pradžia;

10:00-20:00 / Roasters Village, Coffee Market, Pranešimai ir Seminarai;

10:00-20:00 / Espresso AllStars Bar;

10:30-14:30 / Kavos Ruošimo (Barista) Čempionatas (1-as etapas);

15:00-16:30 / Piešimo Pieno Puta  (Latte Art) Čempionato ART BAR;

16:30-18:00 / Piešimo Pieno Puta  (Latte Art) Čempionatas (1-as etapas);

18:30 / Barista ir Latte Art Čempionatų finalininkų paskelbimas.

SEKMADIENIS (03.25)

10:00 / Pradžia

10:00-20:00 / Roasters Village, Coffee Market, Pranešimai ir Seminarai;

10:00-20:00 / Espresso AllStars Bar;

10:00–12:00 / Piešimo Pieno Puta (Latte Art) Čempionatas. FINALAI;

12:30–16:30 / Kavos Ruošimo Čempionatas. FINALAS;

17:00–18:00 / Kavos Ragavimo Čempionatas.PUSFINALIAI.

18:00-18:30 / Kavos Ragavimo Čempionatas. FINALAS;

19:00 / Laimėtojų paskelbimas ir apdovanojimų ceremonija;20:00 / Festivalio uždarymas.

Programa.  Edukacija.

PENKTADIENIS (03.23)

15:00–15:45 / DC MINA espresso aparatai (ENG;

16:15–17:30 / Janis Podinš: Finding opportunity in a fast moving coffee world (ENG);

17:45–18:45 / Raimonds Zadvornovs Consistency of quality throughout coffee production (ENG);

19:00–20:00 / SAY CHEESE + Taste Map – Kavos ir sūrio derinimo degustacija (LT, registracija vietoje!).

ŠEŠTADIENIS (03.24)

11:00–12:00 / SAY CHEESE + Taste Map – Kavos ir sūrio derinimo degustacija (LT, registracija vietoje!);

12:20–13:30 / Francesco Sanapo ir Italala Cafe: Skonis kaip kavos… O tai – rūšinė kava! (ENG);

13:40–14:40 / Emanuelis Ryklys: Lėti kavos žaidimai (LT);

15:00–15:50 / Regine Leonie Guion-Firmin: Training at Origin.

How To Guide: running coffee training session at Origin (ENG).

16:05–17:05 / Kavos gėrimų miksologija (ENG)

17:20–18:10 / Genys (LT)

18:20–19:10 / Leonardo Santetti: History of Coffee and Specialty Era.

SEKMADIENIS (03.25)

11:00–12:00 / SAY CHEESE + Taste Map Kavos ir sūrio derinimo degustacija (LT, registracija vietoje!);

12:20–13:20 / Diana Johnston Ledezma (DR Wakefield London): The power of coffee competitions (ENG)

13:35–14:50 / Leonardo Santetti: How to plant and grow Coffee: between botanic and plantations (ENG)

14:55–15:35 / Ilze Laukaleja: Quality of specialty coffee: balance between aroma, flavor and biologically active compound composition” (ENG)

15:50–16:50 / Agnija Tilla: Career in Coffee (ENG)

17:10–18:30 / Jamie Jongkind: Nordic Approach. Greens and the people (ENG).

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Back to top button