MadeinVilnius.lt – Vilniaus naujienų dienoraštis
Restoranas
Maistas

Prasideda septintoji Lietuvos gastronomijos savaitė

Šią savaitę, lapkričio 4-10 dienomis, didžiuosiuose Lietuvos mietuose prasideda Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atveria duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Tradiciškai lapkritis taps nauju gurmaniškų atradimų mėnesiu.

Šį rudenį projekte visoje Lietuvoje dalyvauja rekordinis restoranų skaičius – net 39. Tuo tarpu Vilniuje degustuoti specialiai Gastronomijos savaitei skirtą meniu kviečia dvidešimt aštuoni restoranai.

„Da Antonio“ restorano šefas Dmitrijus Babenko sako, kad Gastronomijos savaitė – puiki proga kiekvienam maitinimo taškui pademonstruoti tai, ką sugeba geriausiai, už svečio pasirinktą kainą. Lankytojams siūlomas specialus degustacinis meniu, kurio kaina 1 asmeniui – 10 Eur (dviejų patiekalų meniu), 20 Eur (trijų patiekalų meniu) arba 30 Eur (ne mažiau kaip trys patiekalai) pasirinktinai. Sudarant specialųjį Lietuvos gastronomijos savaitės meniu, prioritetas skiriamas regioniniams, vietiniams, sezoniniams produktams.

Festivalio metu vyksta ir Gastronomijos savaitės žvaigždės rinkimai. Pernai rudenį ir šį pavasarį pirmoji vieta atiteko Vilniuje, Savičiaus g., įsikūrusiam „Balzac“ restoranui, kurio virtuvei vadovauja šefė Gražina Šavelo. „Balzac“ direktorė Jadvyga Lobul pabrėžia, jog Gastronomijos savaitei ruošėsi kruopščiai ir negailėdama jėgų, bet kartu džiaugiasi, kad pastangos atsipirko: „Gastronomijos savaitės žvaigždė buvo itin malonus siurprizas. Esame laimingi ir jaučiamės įvertinti.“

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

2 skaitytojai (-ų) įvertino

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

avatar
  Užsisakyti komentarų pranešimus  
Pranešti apie

Panašūs pranešimai

12 įspūdingų restoranų Lietuvoje, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai

Made in Vilnius

Naujamiestyje duris atvėrė nauja sveiko maisto gaminimo studija „Good Food Studio“

Made in Vilnius

„Akropolyje“ atidarytas naujas meksikiečių restoranas

Made in Vilnius

Nauji „iLunch“ restoranai kursis dar dviejuose verslo centruose

Evaldas Činga

Greito maisto restoranas „Burger King“ įsteigė įmonę Lietuvoje

BNS

Populiarūs šefai: vilniečiai per mažai valgo vaisių ir daržovių

Made in Vilnius

Šis internetinis portalas naudoja slapukus (angl. cookies), kad pagerintų jūsų naršymo kokybę. Slapukus galite atšaukti bet kada. Sutinku Skaityti daugiau

Privatumo ir slapukų politika