Šią savaitę, lapkričio 4-10 dienomis, didžiuosiuose Lietuvos mietuose prasideda Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atveria duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Tradiciškai lapkritis taps nauju gurmaniškų atradimų mėnesiu.

Šį rudenį projekte visoje Lietuvoje dalyvauja rekordinis restoranų skaičius – net 39. Tuo tarpu Vilniuje degustuoti specialiai Gastronomijos savaitei skirtą meniu kviečia dvidešimt aštuoni restoranai.

„Da Antonio“ restorano šefas Dmitrijus Babenko sako, kad Gastronomijos savaitė – puiki proga kiekvienam maitinimo taškui pademonstruoti tai, ką sugeba geriausiai, už svečio pasirinktą kainą. Lankytojams siūlomas specialus degustacinis meniu, kurio kaina 1 asmeniui – 10 Eur (dviejų patiekalų meniu), 20 Eur (trijų patiekalų meniu) arba 30 Eur (ne mažiau kaip trys patiekalai) pasirinktinai. Sudarant specialųjį Lietuvos gastronomijos savaitės meniu, prioritetas skiriamas regioniniams, vietiniams, sezoniniams produktams.

Festivalio metu vyksta ir Gastronomijos savaitės žvaigždės rinkimai. Pernai rudenį ir šį pavasarį pirmoji vieta atiteko Vilniuje, Savičiaus g., įsikūrusiam „Balzac“ restoranui, kurio virtuvei vadovauja šefė Gražina Šavelo. „Balzac“ direktorė Jadvyga Lobul pabrėžia, jog Gastronomijos savaitei ruošėsi kruopščiai ir negailėdama jėgų, bet kartu džiaugiasi, kad pastangos atsipirko: „Gastronomijos savaitės žvaigždė buvo itin malonus siurprizas. Esame laimingi ir jaučiamės įvertinti.“

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

2 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist