Maistas

Neapsakomos kulinarinės istorijos restorane „Untold“

Dažnai grįžtant iš darbo, tekdavo pravažiuoti Žalgirio gatve, kuri išskirtiniais tempais kito, modernėjo: atsidarė nauji verslo centrai, juose ėmė kurtis naujos įmonės, dar daugiau žmonių pradėjo dirbti greta šios gatvės. Kur žmonės – ten atsiranda poreikis jiems pavalgyti. Nenuostabu, kad verslo centruose ėmė kurtis restoranai, siūlantys kai ką daugiau nei jų kaimynai. Anksčiau Žalgirio gatvėje karaliavo greitas maistas: kebabai ir picos. Dabar galima rinktis kai ką išskirtinio, nes restoranas „Untold“  yra būtent toks.

Prisipažinsiu, jog eidamas į restoraną, pasidomiu jo meniu ir neretai kyla klausimų, kodėl kiti restoranai linkę slėpti savo meniu. Restorano tinklalapyje radau tai, ko ieškojau, bei likau maloniai nustebintas patiekalų išskirtinumo. Pagrindinių patiekalų kaina svyruoja nuo 9 iki 29 eurų, o išsirinkti tikrai bus iš ko. Jame rasite ne tik neįprastų užkandžių, bet ir japoniškos pastos su skrudinta skumbre, jautienos kepsnį su aštuonkojo koja, net visą aštuonkojį „Octopus Vulgaris“, antienos bei vištienos patiekalų. Jau beskaitant seilės ėmė kauptis.

Žvalgyba buvo atlikta sėkmingai, tad kitas žingsnis – žygis į patį restoraną. Pirmą kartą apsilankius, džiugino erdvės pojūtis, nors restorane gali tilpti daugiau nei 100 svečių, tačiau tuo pačiu tai jauki vieta, kurios sienos papuoštos jūrinės tematikos piešiniais, pagražinta įvairiais interjero akcentais, tad tikrai pirmas įspūdis buvo itin malonus.

 

Turėjau keletą klausimų, kurie kirbėjo mano galvoje, o restorano vadovė Karolina Kumpinaitė maloniai sutiko atsakyti.

Untold

Aukšto lygio restorano steigimas Šnipiškėse, kaip kilo mintis įkurti savo restoraną čia? Kokį šios vietos potencialą įžvelgėte?

 

Šnipiškės ir ypatinga lokacija ties Žalgirio gatve labai pasikeitė ir suaktyvėjo paskutiniu laikotarpiu. Išaugo verslo centrai, tapo patogus susisiekimas, išaugo vietovės apgyvendinimas. Pati lokacija svečiui palanki, nes tai nėra intensyvaus lankomumo centrinės maitinimo vietos, mažiau šurmulio ir nepatogaus srauto, lengvas ir užtikrintas parkavimas.

Kodėl restoranui pasirinktas neįprastas pavadinimas „Untold“?

Kaip mėgstame juokauti, kad įkvėpti „sumažėjusio pasaulio”, nes šiandien lėktuvu gali pasiekti, kad ir tolimiausius kraštus, norime būti modernūs ir kuriame istorijas per skonius ir kvapus, keliaujame ragaudami. Norime, kad mūsų svečiai paskui pasakotų kitiems savo šeimos nariams ir draugams tas nepamirštamas istorijas.

Kuo galite pamaloninti, nes įnoringiausius svečius? Kas yra jūsų vizitinė kortelė?

Mūsų vizitinė kortelė, žinoma, kokybiški grill patiekalai, kuriuose susijungia šviežumas, kokybė ir preciziškumas kiekvienam patiekalui. Receptus stengiamės kurti kuo autentiškesnius, patiekalo prigimtinei gamybai. Todėl net ir pats įnoringiausias keliautojas, Izraelyje ragauto humuso skonį gali prisiminti tik pas mus. Juk begalo vertinga šiandien, atsisėdus prie stalelio, skoniais sugrįšti į įsimintiniausius kelionių įspūdžius. Tiesa, labai žymūs tapome po „Kasavos” bulvyčių starto, esame berods vieninteliai Vilniuje kepantys Manijoko (šakninis vaisius) bulvytes kaip užkandį.

Nepraleidau progos užduoti klausimą ir virtuvės šefui Semion Loginov, ar jam tenka nustebinti svečius ir kuom. Semion ilgus metus dirbo „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose Londono restoranuose. Jis prisijungė prie mūsų pokalbio eigoje.

„Esame labai lankstūs svečiams, tačiau visuomet stengiamės išlaikyti savo pagrindines idėjas. Svečius stebiname naujomis patiekalų idėjomis tiek dienos pietų metu, tiek vakarais ar privačių pobūvių metu. Kelionių istorijas, kas kartą bandau perkelti į svečių lėkštes. Improvizacija mūsų virtuvėje – labai dažnas reiškinys, kadangi nuolatinius svečius reikia vertinti ir stebinti net ir kasdieniniuose pasirinkimuose. Atsinaujinusiame meniu pasaulietiškų improvizacijų apstu, ar ragavote mūsų NY Pastrami Jautienos sumuštinį?“ – klausimu užbaigė restorano „Untold“  šefas.

Sumuštinis išties skanus ir tiesiog išsprogdino skonio receptorius geraja prasme. Kaip minėjau anksčiau, jog daug žadantis buvo pirmasis įspūdis, kuris nepakito ir iki šiol, kuomet netikėtose vietose randi tai, ko nesitiki, kai savo lėkštėje matai visą istoriją, kurią galiausiai papasakoja liežuvio skonio receptoriai. Tokių neapsakomų istorijų, leisiančių patirti tikrąjį skonį iš tolimųjų kraštų kaip Marokas, Izraelis, Meksika, Japonija ar Argentina jūsų laukia ne viena ir ne dvi.

Adresas: Žalgirio g. 90, verslo centras „City“

Darbo laikas: I 8–19 val.,  II–IV 8–21 val.,  V 8–23 val.,  VI 11– 23 val.,  VII 9–17 val.

Dienos pietūs (darbo dienomis): 11-15 val.

Tinklalapis: http://pastakrido.lt/untold/

Socialinės paskyros: Facebook, Instagram

Straipsnis paruoštas bendradarbiaujant su restoranu „Untold“

Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
0 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Back to top button