Žvėryne, Vytauto g., duris atvėrė „fine dining“ tipo restoranas „I HATE SUSHI“, orientuotas į sušio patiekalus bei Šampanės regiono gėrimus. Rytų Europoje sušių restoranai jau spėjo pavirsti į greitojo maisto atsiėmimo punktus, todėl žmonėms, turintiems aukštesnius lūkesčius, tekdavo kokybiškų sušių ieškoti užsienyje.

Restorano „I HATE SUSHI“ atstovas Karolis atviravo, kad šią restorano koncepciją brandino jau keletą metų, nes norėjo, kad net menkiausia smulkmena būtų apgalvota ir „išbaigta“.

„Rytų Europoje sušių restoranai pavirto į greitojo maisto atsiėmimo punktus arba masines prekybos centrų valgyklas. Džiugu, kad žmonėms tas tinka ir patinka, tačiau yra svečių, kurie turi gerokai aukštesnius lūkesčius. Tad nusprendėme užpildyti šią nišą, pasiūlydami sušių bei azijietiškų sriubų iš pačios aukščiausios kokybės organiškų produktų, kitokioje aplinkoje, su kitokiu požiūriu į svečią“, – pasakojo Karolis.

Nuotr.: Norbert Tukaj

„I HATE SUSHI“ komanda džiaugiasi, jog pradėjus įgyvendinti šią idėją, atsirado dar net keli, panašia kryptimi bandantys judėti, restoranai. Pasak pašnekovo, sveikintinas noras reabilituoti populiariuosius sušių patiekalus žmonių sąmonėse bei burnose.  

Atidarymo planų nepakeitė nei rinką papildę kolegos, nei svyruoti pradėjusi šalies ekonomika. Atvirkščiai, augant gyventojų skaičiui, kokybiškų patiekalų maitinimo įstaigų vis labiau trūksta, – sakė „I HATE SUSHI“ komanda.

„Laukiame tautiečių ir šalies svečių paragauti „gyvus“ patiekalus bei mėgautis tinkamu personalo rūpesčiu“, – sakė restorano atstovas.  

Kontraversiškas restorano pavadinimas

Paklaustas kodėl buvo pasirinktas toks restorano pavadinimas – „I HATE SUSHI“ (liet. „Aš nekenčiu suši“) atstovas pasakoja, kad norint kažko nemėgti – reiškia tai betarpiškai pažinti.

„Per daugybę metų kauptą patirtį mes pažinome. Todėl mūsų restorane nerasite jokio netikrumo, jokių spalvotų apgaulių – kuriame be pasiteisinimų. Tik vėsūs Šampanės burbulai, patiekalo emocija ir dėmesys svečiui“, – skelbia komanda.

Sušis tikriausiai yra pats žymiausias japoniškas patiekalas pasaulyje. Japonija yra saloje, ją supa jūros, šildomos Kurošio, Japonų srovių, kuriose plaukioja stulbinanti žuvų ir vėžiagyvių įvairovė. Priklausomai nuo gamybos proceso sušio patiekalai skirstomi į „Sashimi”, „Nigiri“ „Maki“, „Gunkan”. Tačiau gaminamų sušio patiekalų skonis labai priklauso nuo pasirinktų produktų ir jų kokybės.

„I HATE SUSHI savo kūriniams naudoja: nepaliestą dažiklių ir pabėgusią nuo antibiotikų Škotišką lašišą; tik laisvėje nardžiusį ir negirdėjusį apie vietines ar Kinijos fermas laukinį ungurį; lediniuose vandenyse sugautą Karališkąjį krabą; neįprastai didelius, sferiškai taisyklingus Islandiškus lašišų ikrus. Mūsų restorane net ir žuvys turi sparnus, kadangi siekant išlaikyti nepaprastą šviežumą dauguma jų restoraną pasiekia lėktuvu“, – pusiau juokais, pusiau rimtai patiekalus pristato komanda.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

52 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar karinių pratybų metu Vilniuje turi būti skelbiama komendanto valanda?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist