• Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
Pranešimas
MadeinVilnius.lt
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
      • Trakai
      • Lentvaris
      • Medininkai
      • Širvintos
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
      • Senasis Vilnius
      • Vilniaus miesto studija
      • Neatrastas Vilnius
    • Maistas
      • Sostinės geriausieji
      • Nauja vietelė
      • Vilniečiai rekomenduoja
      • Maistas ant ratų
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas
Suasmeninta
Šrifto dydžio keitimasAa
MadeinVilnius.ltMadeinVilnius.lt
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Transportas
  • Maistas
  • Statybos Vilniuje
  • Sportas
  • Istorija
  • Vilniaus istorija
  • Savaitės klausimas
Paieška
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
    • Maistas
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas

Atraskite mus

  • Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Vilniaus istorija
  • Maistas
  • Stilius

Populiariausi straipsniai

Naršykite šios dienos populiariausias naujienas!

Kas vyksta su rusakalbiais Vilniuje?„Tai yra absoliučiai nedovanotina ir neleistina“

15 19

Trys Zodiako ženklai, kurie turi sunkiausią charakterį

3 1
Horoskopas

Dviem Zodiako ženklams ketvirtadienis (liepos 10 d.) bus labai sėkminga diena

2 2

Lik prisijungęs

Raskite mus socialiniuose tinkluose
130kSekėjaiPatinka
1.7kSekėjaiSekti
7.1kSekėjaiSekti
Turite paskyrą? Prisijungti
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika
© 2012-2023. UAB „Naujosios medijos grupė”. Visos teisės saugomos.
Nauja vietelė

Žinomas Lietuvos šefas Martynas Praškevičius apie naująjį restoraną „Džiaugsmas“

Kamilė
2017 m. balandžio 21 d. 09:00
3 min. skaitymo
Dalintis

Vasario mėnesį duris atvėręs Martyno Praškevičiaus restoranas „Džiaugsmas“ jau turi savo nuolatinių lankytojų būrį, kurie su džiaugsmu ragauja vis naujų, iš lietuviškos produkcijos kurtų, patiekalų. Originalūs receptai, netikėtų ingredientų derinimai ir skonio žaidimai išvien sukuria išskirtinio restorano meniu. Tiksliau, ne restorano, o bistro. Tai nuolat pabrėždavęs garsusis šefas paaiškino, kad bistro nuo restorano skiriasi tuo, kad tokio tipo vietoje siekiama, kad žmonės būtų labiau atsipalaidavę, juos suptų mažiau įsipareigojimų turinti aplinka, o tam tikrą maistą čia siūloma valgyti rankomis: „Mes norime, kad žmonės čia dalintųsi maistą, valgytų rankomis ir jas išsipurvintų, laisviau jaustųsi ir elgtųsi“.

Pasak M. Praškevičiaus, šio bistro virtuvė yra paremta lietuviška produkcija, bet tai nereiškia, kad čia gaminami lietuviški patiekalai. Tikrai ne. Sprendimas gaminti iš Lietuvoje užaugintų daržovių, lietuviškos mėsos, žuvies brendo ilgai. Šefas dalinasi, kokį džiaugsmą jam sukelia ėjimas į lietuviško maisto turgelius, pirkimas šviežių, vietinių daržovių: „Kas iš to pomidoro ar agurko, kai perki jį ne sezono metu. Jis turi tik savo formą, bet nei kvapo, nei skonio jame nerasi“. Šefas su nekantrumu laukia tikrojo pavasario, kai šaknines daržoves pakeis tik ką užaugę žalumynai ir kitos daržovės.

Ilgus metus dirbęs virtuvėje, šefas prisipažįsta, kad būna visko: kartais vos tik pamačius produktus galvoje gimsta idėjų, o kartais gali žiūrėti į juos nors ir visą vakarą, tačiau nekils jokių minčių. „Nebūtinai turi būti skanu tik tunas ir krevetės, su burokėliu galima sukurti taip pat labai puikių skonių“, – patirtimi dalinasi M. Praškevičius. Pasidomėjus, ar po visos dienos praleistos ruošiant maistą lieka jėgų gaminti namie, vienas geriausių Lietuvos šefų atvirauja: „Namie yra namų maistas, tarp kurių galima rasti ir šaldytų koldūnų, ir majonezo, ir kotletų, tačiau dažnai grįžęs po darbo sūnui dar verdu sriubą“.

Virtuvės šefas neslepia, kad restoranų verslas reikalauja daug meilės, energijos, kantrybės, tačiau pastebi, kad šiemet sostinėje atsidarę restoranai atrodo vienodi ir niekuo neišsiskiriantys: „Man ankščiau restoranai atrodė įdomesni, įvairesni, o dabar nesuprasi apie ką jie ir ką siūlo. Žinoma, yra gerų, tačiau norėtųsi daugiau tokių vietų. Juk šaldytos krevetės ir avokadai jau seniai niekam nekelia nuostabos“.

Straipsnio autorė: Kamilė Zaleckaitė

ŽYMOS:Made in VilniusMaistasPietūsRestoranaiVakarienėŽuvis
Dalintis
Kaip vertinate šį straipsnį?
Labai patiko0
Nustebino0
Gerai0
Nuobodu0
Nesąmonė0

Rekomenduojami Video

- Reklama -

Jums taip pat gali patikti

Nauja vietelė

Italijoje išgarsėjęs restoranas atvers duris ir Vilniuje

Komentarų: 0
1 2
Nauja vietelė

Vilniuje bus atidarytas unikalus restoranas su lietuviška virtuve bei britiško „pub“ stiliumi

Komentarų: 1
5 3
Nauja vietelė

„KFC” Vilniuje tęsia plėtrą: skelbia apie dar vieno restorano atidarymą

3 3
MadeinVilnius.lt
Apie Vilnių ir Vilniaus kraštą su nauju požiūriu – pozityviai, optimistiškai ir su šviežio oro gūsiu.
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika

Visos teisės saugomos © 2012-2025  UAB „Naujosios medijos grupė”. Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką UAB „Naujosios medijos grupė” sutikimą.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Pamiršote slaptažodį?