Kai po karantino tapo lengviau kvėpuoti, restoranų „Monai“ ir „Momo Grill“ įkūrėjas bei  vyriausiasis šefas Vytautas Samavičius sukvietė susirinkimą. Atėjo į jį su plaktuku ir obuoliu. „Ką renkamės, – paklausė, – obuolį, kurį po skiltelę visi dalinsimės? Ar užkalame savo restoranų langus“. Komanda pasirinko obuolį. Štai kodėl Vytautas toks drąsus per sunkmetį atidaryti trečiąjį savo „Momo Grill“ restoraną.

„Momo Grill Vilnius“ duris atverti turėjo kovą. Būtų ir atvėręs, jei ne pandemija ir karantinas, skaudžiausiai palietęs restoranų rinką. „Uždarėme visus restoranus, maisto išsinešimui neruošėme, kartu su komanda nusprendėme, kad maistas, kurį gaminame, labiausiai tinka valgyti prie restorano stalo“, – pasakoja Vytautas.

Visą karantino laiką jis praleido namuose. Virtuvei ir naujiems receptams, sako, laiko nebuvę daug. „Tapau tikru derybininku, – šypsosi. – Derėjausi su patalpų savininkais, tiekėjais, darbuotojais, rengėme strategijų mini sesijas, svarstėme, kaip išgyvensime ir visą laiką rūpinomės naujuoju mūsų „Momo Grill“ restoranu“.

Nuotr.: Dovaldės Butėnaitės ir Vytauto Samavičiaus

Visada savo idėjomis tikintis Vytautas sako, kad karantinas nepakoregavo jo planų atidaryti dar vieną restoraną: „Jei jau apsisprendėme, kad restoranas bus, tai visiškai nėra ko žvalgytis atgal. Be abejo, stebime, kas vyksta, kaip keičiasi žmonių įpročiai ir jei, staiga, prireiktų kardinalių pokyčių, juos būtinai darysime“.

2009-ieji, kai Vytautas su žmona Kristina kūrė „La Cle“ restoraną Klaipėdoje, buvo ne mažiau nepatogūs, taigi virtuvės šefas žino, ką reiškia pradėti darbą per krizę. „Nerimo neišvengsi, – neabejoja. – Labai daug dalykų turėjome pergalvoti – finansus, komandos sąstatą, netgi meniu. Kartą pamėginęs, turiu patirties, kaip, nepaisant visų sunkumų, judėti į priekį sėkmingai. Tą ir darysime.“

Vytautas įsitikinęs: nuleisti rankas tada, kai sunku – lengviausia išeitis. Jis pats renkasi sunkesnį, bet įdomesnį kelią. „Tikrai žinau, kad bus nelengva, bet esu tam pasirengęs. Ir savo komandą rengiu sunkumams“, – priduria.

Nuotr.: Dovaldės Butėnaitės ir Vytauto Samavičiaus

Jau beveik mėnuo, kai jo restoranų komanda dirba. „Jaučiu, kokia ji susitelkusi, kokia stipri ir kiek daug motyvacijos visi turime. Gal taip yra todėl, kad per karantiną bendraudavome bent kartą per savaitę, visi kartu dalijomės mintimis, idėjomis“, – svarsto vienas geriausių mūsų šalies virtuvės šefų. Jo restoranai patenka į geriausių Lietuvos restoranų dvidešimtuką.

Pastaruoju metu Vytautas daugiausia laiko praleidžia Totorių gatvėje, kur įsikūrė naujasis jo restoranas „Momo Grill Vilnius“. „Pamačiau erdvę, ji man labai patiko, ilgai negalvojau, kas yra aplinkui, ar bus kur pastatyti automobilį, ar gatvė judri, ar ne. Stengsimės išlaikyti „Momo“ koncepciją – tai bus grilio ir geros mėsos restoranas, kuriame svečiai ras ir keletą vegetarinių patiekalų“.

„Momo“ virtuvei vadovaus virtuvės šefas Artūras Naujokas. „Kad netektų atleisti žmonių, kai kuriems mūsų virėjams iš Klaipėdos ir Kauno pasiūliau persikelti į Vilnių. Jie pasiūlymą priėmė. Visiems kartu teks pakovoti už Vilniaus svečius ir padaryti taip, kad mūsų restoranas būtų žinomas ir mielai lankomas“, – sako Vytautas Samavičius. 

Nuotr.: Dovaldės Butėnaitės ir Vytauto Samavičiaus

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

9 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar karinių pratybų metu Vilniuje turi būti skelbiama komendanto valanda?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist