Nauja vietelė

„Ogmios mieste“ atidarytas naujas restoranas „Bola“

Trečiadienio vakarą įvyko oficialus įvairių šalių virtuvių skonius sujungiančio restorano „Bola“ atidarymas. Daugelio gurmanų širdis jau spėję užkariauti ryškiaspalviai dubenėliai suviliojo būrį svečių. Jie panoro įvertinti šį ne tik skanų, bet ir labai fotogenišką patiekalą. 

Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūręs restoranas svečius vaišino patiekalais iš meniu: ryžių dubenėliais su traškia kario vištiena, marinuota lašiša, keptu varškės arba tofu sūriu, vegetariškais kepsneliais. 

Nuotr.: Organizatorių

Fotogeniškas maistas

Šis patiekalas  žaibiškai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Itin fotogeniškas patiekalas tapo socialinių tinkle žvaigžde, žmonės mielai dalinosi ryškiaspalviais dubenėliais savo anketose. Restorano įkūrėjai džiaugiasi, kad ir lietuviai įsileido dubenėlius į savo mėgstamiausių patiekalų sąrašą. Tai jau antrasis „Bola“ restoranas sostinėje ir, kaip tikisi, ne paskutinis. „ Be to, tai tikrai skanus ir labai fotogeniškas patiekalas. Juk dabar pirmiausia maistas nufotografuojamas, patalpinamas į socialinius tinklus ir tik tada valgomas. Šiandien žmonės mėgsta maistą, kuris atrodo gražiai ir traukia dėmesį. Deriname gražų vizualinį pateikimą, gerą skonį ir kokybę. Patiekalas sveria beveik puse kilogramo, todėl klientas iš restorano išeina sotus“, – pasakojo restorano šefas Dovydas Vaisovas.

 
Nuotr.: Organizatorių

Lietuviai mėgsta lašišą

Jis pastebi, kad populiariausi dubenėliai yra su marinuota lašiša ir vištiena. Vis labiau populiarėja ir veganiški variantai. Kiekvieną mėnesį komanda paruošia po naują dubenėlį, o jei jis prigyja – restorano svečiai gali jį rasti meniu ir ilgesnį laiką. Ryžių dubenėlyje yra septyni ingredientai, o jo pagrindas ryžiai arba bolivinė balanda. 

„Į kiekvieną dubenėlį įdedame ingredientą, kuris stebina ir nenuvilia skoniu. Viename pritaikėme marinuotą arbūzą, aštriame variante derėjo švelniai marinuotas melionas. Mūsų meniu – eklektiškas, nesistengiame prisirišti prie vienos šalies virtuvės. Eksperimentuojame, inspiracijos semiamės keliaudami, žiūrime, kas patiems patinka“, – pasakoja „Bola“ virtuvės šefas, patirties sėmęsis ir įvairiuose Londono restoranuose.

Nuotr.: Organizatorių

D. Kazėnaitė – svarbiausia pavalgius jaustis gerai

Vizažistė D. Kazėnaitė pasakojo, kad pirmą kartą šių dubenėlių paragavo Lietuvoje. Jie iš karto užkariavo maisto mylėtojos širdį. Žinomai merginai tai puikus maistas po sporto, kai nori skaniai pavalgyti be sąžinės graužaties. Deimantė sakė, kad labiausiai ji nemėgsta monotonijos maisto racione, todėl kiekvieną dieną renkasi vis skirtingus patiekalus.

 

„Labai mėgstu patiekalus, kuriuose daug daržovių. Jų pavalgiusi jaučiuosi geriausiai. Žiūriu, ką valgau ne todėl, kad rūpėtų kilogramai. Man svarbiausia gera savijauta. Galiu viską valgyti – vis tiek sversiu 50 kilogramų. Tačiau blogai jausiuosi. Man labai nepatinka būti apsunkusiai nuo maisto. Pirmenybę teikiu sportiškam lieknumui“, – pasakojo D. Kazėnaitė, renginyje valgiusi patiekalą be gliuteno.

Nuotr.: Organizatorių

K. Kaikarienė – kas dieną du litrai specialaus gėrimo

Renginių planuotoja K. Kaikarienė pasakoja, kad daugiausiai jos maisto racione yra daržovių. Moteris ypatingai mėgsta špinatus, burokėlius. Vakarais K. Kaikarienė valgo ananasą, o per dieną išgeria du litrus agurko, citrinos ir imbiero gėrimo. Sveikai maitintis K. Kaikarienei nėra sunku, nes toks maistas jau yra tapęs kasdienybe ir geros savijautos garantu.

„Labai mėgstu kuo mažiau apdirbtus maisto produktus. Todėl ryžių dubenėlyje man labai patiko lašiša, jautėsi kiekvieno ingrediento skonis. Tą labai vertinu maiste. Labai nemėgstu persūdyto, pervirto, perkepto maisto. Viskas turi būti kuo natūraliau, turiu žinoti, ką valgau”, – pasakojo K. Kaikarienė, leidžianti sau pasilepinti ir desertais. Svarbiausia, kad juose būtų kuo daugiau vaisių, nebūtų per saldūs.

 
Nuotr.: Organizatorių
Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
9 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button