Nauja vietelė

Oficialiai atidaryta nauja maisto halė „Gastronomas“ (nuotraukos)

Veiklą oficialiai pradėjo nauja ir bene didžiausia sostinėje maisto halė „Gastronomas Food Hall“. 

Keliolika skirtingų pasaulio virtuvių talpinančiose erdvėse lankytojų jau laukia ir išskirtinė nedelė turgaus stiliaus prekyvietė, kurioje galima įsigyti sezoninių gėrybių bei gurmaniškų produktų.

Čia, kur dabar veikia „Gastronomas Food Hall“, dar XX a. pradžioje sostinės gyventojų ir miesto svečių dėmesį traukė prabangusis „Bristolio“ viešbutis, tapęs to meto kultūros, pramogų bei gastronomijos centru.

 

Praėjusio amžiaus pabaigoje čia veikė ir legendinis „Vilniaus centrinis gastronomas“, o dabar ši vieta Gedimino pr. atgimsta naujais ir dar nematytais atspalviais.

„Gastronomas Food Hall“ įkūrėja Evelina Labanauskienė pasakoja, kad idėja atverti naujos, daugiau nei 1000 kv. metrų erdvėse įsikūrusios maisto halės duris kilo pažinus ne iki galo užpildytą nišą. 

Nuotr.: Gastronomas

„Pajutome, kad Vilniuje vis dar trūksta gastronominės erdvės, suteikiančios galimybę maistu mėgautis tiek jauniems, tiek vyresnio amžiaus žmonėms, šeimoms su mažyliais ar draugų kompanijoms“, – teigia E.Labanauskienė.

 

Šiuo metu „Gastronomas Food Hall“ jau veikia skirtingas pasaulio virtuves jungiantis „2buo“, meksikiečiai „Maracas Mexican cocina“, japonų virtuvė „Dejavu Sushi“, kiniško maisto restoranas „Mian“, picerija „Pipirini Pizza“, Vietnamo virtuvė „Ha Noi“, indiškas maistas „Spice King“, moderniosios europietiškos virtuvės atstovai „arLei“, užkandinė „Papa frita Poutinerie – Loaded Fries“, kavos baristos „EXpresso kava“, spurginė „Sweet Roll“, konditerijos gaminiai „Mažoji Ragainė“, vaisinė „Tropikai“ ir baras „Gastronomas“.

Naujosios maisto erdvės įkūrėja E.Labanauskienė ir direktorė Arnika Rimšaitė džiaugiasi, kad „Gastronomas Food Hall“ jungia skirtingas tautybes bei kultūras, o iš to gimsta nepamirštamos gastronominės patirtys.

„Pavyzdžiui, Vietnamo virtuvės restoranas „Ha Noi“ priklauso vietnamiečių šeimai, kurių vaikai puikiai kalba lietuviškai. Džiaugiamės, kad į Lietuvą atvyksta ir savo patirtimis dalijasi žmonės iš tolimiausių šalių“, – pasakoja A.Rimšaitė.

 

Pačioje sostinės širdyje įsikūrusioje maisto halėje galima įsigyti ir sezoninių gėrybių, spaustų sulčių, gurmaniškų produktų.

Čia veikianti nedidelė turgaus stiliaus prekyvietė, E.Labanauskienės teigimu, yra vienas „Gastronomas Food Hall“ išskirtinumų. 

Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
94 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

 

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
4 Komentarai
naujausius
seniausius labiausi vertinti
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Tadas
Tadas
2 metus

Perskaitei straipsni, tada eik ieskok kito straipsnio, tada gal ir suzinosi, kur konkreciai yra sis gastronomas. Apgailetina.

Tomas
Tomas
2 metus

“Pačioje sostinės širdyje”. ačiū už koordinates. Tik dar klausimas čia tik per pilnatį ir prie -3°?

Lipis
Lipis
2 metus

Kiek teko bandyti – Spice king, tikrai ne indiškas maistas. Veikiau lietuviški patiekalai pagardinti indiškais prieskoniais.
Papa frita – negali pasigirti nei gerais hotdogais, nei bulvytėmis. Maistas beveik toks pat kaip ir šalimais esantis meksikiečių restoranas. Nevertas nei dėmesio nei pinigų.
Ha noi – spring rolls tikra bėda riebaluose. Na, o po sultinys yra tikrai neblogas.
Pipirini – pica nebloga.
Rekomenduoju šią vietą aplenkti dideliu lanku.

Martynas
Martynas
2 metus
Atsakinėti į  Lipis

Labai tikslus pastebejimas

Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button