Kiek daugiau nei prieš mėnesį į svečius visus gero maisto megėjus pradėjo kviesti naujas azijietiškas restoranas „MIAN“. Įvertinti naujos vietos apsilankiau ir aš.
Interjeras. Vos tik įžengus pro duris pasitinka kitokia kinų restorano koncepcija. Tradicinės kiniško restorano atributikos, Jūsų laimei, MIAN nerasite nei raudonų žibintų, nei milžiniškų vėduoklių, nei kokių drakonų čia nėra – džiugu. Visa restorano erdvė moderni ir kartu jauki, vyrauja balta ir pilka spalvos, atrodo, jog ruošiesi pietauti ne priešais ramųjį Šventaragio slėnį, o kokioje judrioje Tokijo gatvėje. Tai restoranas iš kurio turėtų imti pavyzdį kitos, Azijos skonius serviruojančios vietos – paprasta, jauku ir šviesu.
Meniu – aiškus, trumpas ir pagrinde koncentruotas į rankų darbo makaronus bei koldūnus. Valgiaraštyje taip pat galima rasti ir Baozi, tokių didelių, įdarytų ir garuose virtų, bandelių, sriubų – ramenų, o norintiems lengviau užkąsti – salotų. Taigi, restoranas tinka ir tiems, kurie užsuko padegustuoti Azijos skonių, ir tiems, kurie jau juos pamėgę, atėjo pavakarieniauti. MIAN siūlo ir dienos pietus, kiekvieną dieną net po keturis pasirinkimus, iš kurių vienas – vegetariškas!
Vakarienė. Savo vakarienę pradėjau nuo šalto užkandžio – smulkintų bulvių salotų. Gaivu, gardu ir dar niekur neragauta. Pirmasis kąsnis buvo kiek keistas, kadangi bulvės – žalios ir yra marinuotos, tačiau su kiekvienu kąsniu salotos darėsi vis skanesnės ir dabar galiu drąsiai teigti, jog apsilankius šiame restorane būtina išbandyti šio unikalaus patiekalo.
Vakarienė tęsėsi su mano mėgiamais kiaulienos Jiao Zi koldūnais, o tiems, kurie nemėgsta kiaulienos yra pasirinkimas – Jiao Zi su jūros gėrybėmis. Aštuoni idealiai garuose pagulėję ir dar šiek tiek pakepti, patiekiami juodoje lėkštėje kartu su sojos padažu. Puikiai tiktų norintiems lengvų pietų ar kaip sotus užkandis laukiant pagrindinio patiekalo.
Po koldūnų atėjo laikas rimtesniems patiekalams – šaltiems rankų darbo makaronams su vištiena ir daržovėmis sezamo padaže. Šalti makaronai taip pat visiška naujovė Lietuvoje. Gražiai patiekta, padavėja pasiūlė viską gerai išsimaišyti – taip lengviau pajusime puikiai tarpusavyje suderintų ingredientų skonį. Pradžioje kiek per saldu, tačiau vėliau padažą sugeria makaronai, taip numalšindami perteklinį sezamų saldumą.
Kai atrodo, jog sočiau būti nebegali – vakarienė pasibaigia sriuba su anties krūtinėle ir makaronais. Didžiulis dubuo kupinas sodraus skonio sultinio, saldžių rankų darbo makaronų ir antienos. O tarsi vyšnaitė ant torto – Pak Choi (kininio bastučio arba dar kitaip kininio kopūsto) lapas. Sriuboje žvaigžde tapo anties krūtinėlė, ji minkšta, tačiau tuo pačiu ir išlaikiusi savo tekstūrą. Estetiškas patiekimas ir be galo gardus patiekalas.
Aptarnavimas – itin svarbus aspektas apsilankant naujoje ar jau pamėgtoje vietoje. Juk net ir skaniausią maistą tiekianti vieta gali nuvilti ir priversti daugiau nebesilankyti, nes aptarnaujantis personalas neišmano savo darbo ar kiekvieną dieną išlipa ne ta koja iš lovos bei apie tai priverčia sužinoti visus lankytojus. Tai negalioja MIAN restoranui. Mus pasitiko be galo draugiška ir maloni padavėja, padėjo išsirinkti ką privalu išbandyti iš viso valgiaraščio, o visą aptarnavimo darbą atliko greitai ir su šypsena. Ačiū!
Vakariene likome daugiau nei patenkinti. Restoranas – šviesus ir jaukus, puikioje vietoje. Valgiaraštyje gausu pasirinkimų ir pietums, ir gurmaniškai vakarienei. Tokie ir turi būti kokybiški azijietiško maisto restoranai.
Apsilankykite ir Jūs – MIAN (8 613 31888), adresu B. Radvilaitės g. 5, Vilnius.
Straipsnio autorius: BENAS KAZLAUSKAS, Growingaura