MadeinVilnius.lt – Vilniaus naujienų dienoraštis
Nauja vietelė

Naujas restoranėlis lankytojus vilioja maistu ir šiuolaikiniu menu

„Norisi, kad žmonės žiūrėtų ne tik į lėkštę, bet ir į meno kūrinius“, – taip sprendimą restorane įkurdinti šiuolaikinius paveikslus aiškina jaunosios kartos restoranų verslo atstovas Lukas Slavėnas (Dūda Gulijevas). Vilniaus senamiestyje duris naujai atvėrusiam rustic style barbecue restoranėliui jis pasirinko vilniečio tapytojo Vytauto Tomaševičiaus darbus. 

Kartais pats dūšią ant drobės išlieti mėgstantis verslininkas sako norintis, kad meno kūriniai būtų labiau vertinami. „Pastebiu, kad autoriams Lietuvoje sunku pragyventi ir uždirbti tiek, kiek jie yra verti. O štai per tokį maitinimo verslo ir meno bendradarbiavimą galime atverti dar vieną nišą kūrybai. Juk restoranų erdvės dažnai stovi neišnaudotos arba išnaudojamos bet kaip, be gilesnio sumanymo, tad galbūt šiuolaikinio maisto ir meno viename koncepcija galėtų būti ateitis“, – svarsto pripažinimą Jungtinėje Karalystėje pelnęs jaunasis šefas.

Vytautas Tomaševičius

Paveikslai iš naujausio V. Tomaševičiaus kūrybinio etapo verslininkui pasirodė lyg specialiai sukurti naujajam dvidešimt kelių vietų restoranui. Jie neiškrenta iš bendro interjero ir nesudaro didelio kontrasto patalpoje dominuojančiam medžiui, plytoms, metaliniams elementams.ą Juo labiau kad viename iš kūrinių vaizduojamas pilkas miškas, nupieštas autorine skaitmeninio impresionizmo maniera, pasak V. Slavėno, tiksliai atspindi jo vadovaujamų restoranų koncepciją.

„Miškas yra pagrindinis mūsų arkliukas, – sako virtuvės virtuozas, kurio pirmasis restoranas – sezoninė terasa Valakampių miške prie upės – išsyk pelnė lankytojų simpatijas. – Paveiksle matoma lova, šaldytuvas – grynai kaip namai miške. Plius medžio motyvai, spalvos, šiek tiek netvarkos, kurios ir pas mus yra“, – drąsiai ir savaip interpretuoja šiuolaikinius tapybos kūrinius verslininkas.

„The Owls“ lankytojus šeimininkas pasirengęs stebinti ne tik šiuolaikinio meno kūriniais, bet ir nauja atviros virtuvės koncepcija, kai lankytojui prieš akis atsiveria visa maisto gaminimo erdvė. Joje prie didelio stalo vienu metu ir gaminama, ir valgoma. Klientas turi galimybę pamatyti, kaip vyksta maisto ruošimo procesas, pakalbėti su virėju, paklausti apie tam tikrus technologinius sprendimus ir įsitikinti, kad kartais maistą paruošti šefas užtrunka ne iš dyko buvimo.

Paveikslais už maistą? Kodėl gi ne!

Jaunosios kartos lietuvio verslininko idėja apjungti šiuolaikinį maistą ir meną nėra kažkuo ypatinga ar juolab nauja. Patiems geriausiems tokio bendradarbiavimo pavyzdžiams jau sukako arba tuoj sukaks 100 metų.

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

avatar
  Užsisakyti komentarų pranešimus  
Pranešti apie

Panašūs pranešimai

Aušros vartų g. – naujas tautinių valgių restoranas

Evaldas Činga

Restorano atidarymo Pacų rūmuose proga – nemokamų renginių savaitė Vilniaus gurmanams

Evaldas Činga

VU duris atvėrė moderni kavinė – studentai turės erdvę darbui ir poilsiui

Made in Vilnius

Sostinėje atidaryta pirmoji spragėsių laboratorija

Donatas Andrijauskas

Senamiestyje atidaromas savitarnos turgelis

Donatas Andrijauskas

Nauji Azijos skoniai Vilniuje: ir greitiems pietums, ir romantiškai vakarienei

Growingaura

Šis internetinis portalas naudoja slapukus (angl. cookies), kad pagerintų jūsų naršymo kokybę. Slapukus galite atšaukti bet kada. Sutinku Skaityti daugiau

Privatumo ir slapukų politika