Vilniečių laukia puikios naujienos Gedimino prospekte: neseniai savo duris čia atvėrė itališka kepyklėlė. Ji lankytojams siūlo įsigyti kruasanų, sourdough duoną ir įvairių itališkų desertų. Vis dėlto italus įžeisite, jei jų skanėstus pavadinsite kruasanais, todėl geriau pasitaisykime ir sakykite cornetto.

Kepyklėlėje „Romanum Vilnius” smaguriai ir ne tik jie galės rasti maritozzo, itališkus cornetto su įvairiais įdarais bei kitų gaminių. Nauja vietelė yra įsikūrusi adresu Gedimino pr. 31.

„Mūsų mieste, kiek žinau, nėra itališkos kepyklos. Italų kepyklos turi labai senas ir ilgas tradicijas, todėl norėjome pasidalyti savo tradicijomis su lietuviais, kaip tai darėme visus tuos metus su „Bonocosi pizza”. Be to, šiek tiek paįvairinome pačią koncepciją ir kepyklėlėje siūlome kokteilius, skirtus vakaro aperityvui”, – sako kepyklėlės savininkai.

Šią naują Vilniaus vietą išskiria tai, kad joje yra gaminami tik itališki gaminiai. Kruasanai, t.y. cornetto, taip pat skiriasi nuo tų, kuriais įprastai skanaujame, ir bandelės, kurių nepavyks rasti kitose Vilniaus vietose. Jeigu kažkas nori pamatyti, ką italai valgo pusryčiams – ši vieta kaip tik jums.

„Galbūt ne visi žino, kad linksmose ilgalaikėse gastronomijos varžybose tarp Italijos ir Prancūzijos pradėjome dalyvauti ir su konditerijos gaminiais bei kepiniais. Pavyzdžiui, tai vyksta tarp itališkos Ciabatta ir prancūziškos Baguette arba itališko Cornetto ir prancūziško Croissant. Šios dvi šalys visada smagiai varžėsi, tačiau daugelis žmonių Lietuvoje žino tik apie prancūzišką kruasaną… Mes taip pat pasiūlysime itališkąjį „Cornetto”, kuris, mūsų nuomone, neturi lygių”, – apie kepyklėlės koncepciją pasakoja jos įkūrėjai.

Kokteiliai aperityvui, o pietums.. pica arba lazanija. Šios kepyklėlės koncepcija šiek tiek skiriasi nuo tų, kurias įpratome matyti. Čia ne tik galėsite nusipirkti kažko saldaus prie kavos, bet ir sočiai pavalgyti. Aišku, itališkų patiekalų.

„Norime, jog mūsų klientai turėtų vietą ne tik pusryčiams, greitiems pietums ar vėlyviesiems pusryčiams, bet ir vakaro aperityvui. Italijoje mums įprasta užsukti į tokią vietą kaip „Romanum” ir kartu su gabalėliu picos išgerti kokteilį, todėl pagalvojome, kad ši idėja gali patikti ir lietuviams. Todėl „Romanum” galite užsisakyti gabalėlį picos su kokteiliu arba taurę vyno su lazanija, taip pat puikų kapučino su itališku cornetto”, – komentuoja savininkai.

Kepyklėlės įkūrėjai taip pat žengė dar vieną žingsnį – visi lankytojai gali matyti, kaip vyksta gamybos procesas. Klientai valgydami cornetto, pro langą gali matyti jo gaminimo procesą. Čia taip pat  galima stebėti, kaip didžiuliais kiekiais ruošiama tešla „Bonocosi“ picerijoms.

Kepykla dirba nuo 10.30 iki 20.00 arba iki paskutinio cornetto.

„Romanum” – tai naujas vilniečiams gerai žinomos „Bonocosi pizza” šeimos projektas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

34 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Kaip vertinate Vilniuje vykusį pirmąjį Braškių festivalį?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.