Maistas

Maisto kultūra: kokia ji Lietuvoje?

Kokia maisto kultūra pasižymi lietuviai? Pasaulinės sveikatos organizacijos atstovai pabrėžia, kad, kaip rodo naujausi tyrimai, lietuvių mityba dar nėra visiškai subalansuota ir sveika, be to, vertėtų susirūpinti ir išmetamo maisto kiekiais.

Pasaulinės sveikatos organizacijos biuro Lietuvoje vadovės Ingridos Zurlytės teigimu, Lietuvos vartotojai išmeta apie trečdalį įsigyjamo maisto – apie 50 kg vienam asmeniui per metus. Taip nutinka, nes vartotojai neįvertina produktų galiojimo laiko ar tiesiog pagamina per daug maisto, kurio vėliau tiesiog atsikrato.

Pasak specialistės, PSO jau seniai rekomenduoja valgyti daugiau daržovių, vaisių, saikingiau vartoti gyvulinės kilmės produktus, riboti transriebalų, cukraus ir druskos kiekius. Anot jos, reikėtų atkreipti dėmesį, kad Lietuvos gyventojai suvartoja nemažus kiekius cukraus. PSO atstovė pažymi, kad cukraus galime gauti ir iš produktų, kurių galbūt visai nesiejame su saldumynais.

„Nereikia visai atsisakyti saldumynų. Bet reikia labai apgalvotai juos vartoti, atkreipti dėmesį, kad cukraus gali būti ir dalykuose, kurių visai nesiejame su saldumynais. Pavyzdžiui, kečupas ar kiti produktai, kuriuose dėl skoninių savybių ar kitų priežasčių būna cukraus“, – sako I. Zurlytė.

LRT TELEVIZIJOS laida „Laba diena, Lietuva“LRT.lt


Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Back to top button