MadeinVilnius.lt – Vilniaus naujienų dienoraštis
Maistas

Kur pusryčiauti savaitgalį? Vėlyvų pusryčių gidas Vilniuje

Savaitgalį pailsėk ir pusryčiauk ne namuose. Maisto kultūra Vilniuje įspūdinga, kas mėnesį kuriasi vis naujos vietos, kuriose gali atrasti vis naujų skonių. Vėlyvi savaitgalio pusryčiai – puiki proga niekur neskubant pasimėgauti maistu. Nesvarbu, ar už lango lyja, ar šviečia saulė, įsitaisyk patogioje kėdėje vienoje iš Vilniaus senamiesčio kavinių:

– Kai norisi atostogų, bet jos dar toli, užsuk į „Atostogas“. Vilniuje pagarsėję jų Benedikto kiaušiniai su belgiškais vafliais ir ypatingieji varškėčiai su šviežiomis uogomis. Gurmaniška kava ir pyragėliai – garantuoti. Vėlyvi pusryčiai laukia net ir darbo dieną, tad atostogų nuotaiką gali pajusti ir trečiadienį.

 Norisi sotesnių pusryčių? Eik į „Drama burger“. Ypatingieji mėsainiai su kiaušiniu, Benedikto kiaušiniai su pastrami, amerikietiški blyneliai ir „Bloody Mary“ kokteiliai su mažu sūrainiu. Vienintelė mintis: „Kaip viską suvalgyti?“. Visą savaitgalį iki 16 val.

 Pasinerk į prabangą! Kempinski Hotel Cathedral Square šeštadienį ir sekmadienį nuo 10 iki 14 val. – metas puotauti. Kur daugiau pusryčius pradėsi ikrais prie Benediktų kiaušinių ar daugybės kitų karštų patiekalų, o akis paganysi į išskirtinį vaizdą – šampano butelio atidarymą kardu. Nepamirštama dienos pradžia!

– Geriausios nuotraukos? Rinkis ypatingą „Sugamour“ atmosferą. Čia laukia nuostabus interjeras ir gurmaniški patiekalai. Ar kada ragavai Benedikto kiaušinių su kugeliu? Jei mėgsti sveikesnius pusryčius, rinkis košę su vaisiais. O jei mėgsti saldumynus, neatsispirsi spalvingiems desertams. Puiki savaitgalio pradžia.

– Austrės pusryčiams? Išsimiegok sekmadienį ir trauk į restoraną „Time“. Čia niekada neatsibosta, nes bufeto patiekalai vis keičiasi priklausomai nuo sezono. Tik nepamiršk rezervuoti vietos -vėlyvaisiais pusryčiais restorane gali mėgautis tik 70 laimingųjų.

– Neįpareigojanti urbanistinė aplinka? Vėlyvieji pusryčiai Kablyje sekmadienį gali nusitęsti iki pat vakaro – bufetas atviras iki 17 val. Čia gausu vegetariškų ir veganiškų pasirinkimų. Falafeliai, suktinukai, midijos, salotos, desertai – viskas už fiksuotą kainą.

– Karališki pusryčiai? Rinkis tradicinius pusryčius kitaip restorane „The Town“. Mėgstantiems dieną pradėti saldžiai – blynai, vafliai ir kruasanai. Jei mėgsti kiaušinius, pasirinkimas ypatingai didelis – Benedikto kiaušinius, omletus ir kiaušinienes susikomplektuosi savo skoniui.

– Svajoji atsidurti Prancūzijoje? Užsuk į kavinę „Cafe Monmartre“ senamiesčio širdyje ir nejučia nusikelsi į Paryžių. Tavo lėkštėje nuguls tradiciniai prancūziški sumuštiniai su kiaušiniu, omletai, plonieji lietiniai su „Nutella“ ir plakta grietinėle. Bon appetit!

– Mėgsti sumuštinius? Tavęs laukia „Sluoksniai“. Čia rasi ir daugybę įvairių sumuštinių, ir šakšuką, omletų, humuso lėkštę. Sočius pusryčius vainikuos veganiški tortai ir kava. Svarbiausia – niekur neskubėti.

– Pasiilgai šeimyniškų pusryčių? Rezervuok staliuką sekmadieniui mažame šeimos restoranėlyje „Valgomasis“. Čia laukia pusryčiai-staigmena, nes lėkštėse puikuosis tos dienos šefo fantazija. Išraiškingi skoniai ir netikėti vėlyvųjų pusryčių patiekalai lyg prie šeimos stalo.

– Tavo stori dideli pusryčiai? „Freunde“ sekmadieniais laukiami visi. Didelis bufetas, kuriame rasi ir mėsos, ir daugybę vegetariškų ar veganiškų patiekalų, nepaliks alkanų.

– Mėgsti gausą? O taip, „Holy Donuts“ tavo stalą nukraus spurgomis, pieno kokteilių bombomis, beigeliais su čederio sūriu ir čorizo dešra, amerikietiškais blyneliais. Po tokių vėlyvų pusryčių energijos užteks iki pat nakties.

Straipsnio autorius: Vilniaus turizmo informacijos centras

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

avatar
  Užsisakyti komentarų pranešimus  
Pranešti apie

Panašūs pranešimai

„Beigelių krautuvėlė” – švenčia 3-ią gimtadienį

Evaldas Činga

„Foodout.lt“ pasitraukimas išaugino konkurentų „Wolt LT“ ir „Lėkštės“ pardavimus

BNS

„Vilnius Coffee Festival 2019“ kvies atrasti daugiau nei 800 kavos veidų

Evaldas Činga

„Vegfest LT“ vasaros festivalyje – ir Sveikatos zona

Evaldas Činga

Jaunųjų šefu restoranui Grill London sukurtas patiekalas dovanojo beveik 4000 eurų paramą

Evaldas Činga

Vilniaus oro uoste atsidarys naujos picerijos

Evaldas Činga

Šis internetinis portalas naudoja slapukus (angl. cookies), kad pagerintų jūsų naršymo kokybę. Slapukus galite atšaukti bet kada. Sutinku Skaityti daugiau

Privatumo ir slapukų politika