Artėjant didžiausiam Baltijos šalyse kavos fetsivaliui „Vilnius Coffee Festival“, iš „Kavos Bankas“ kavos eksportų sužinojome, kad kavos gėrimams ruošti naudojamos ne tik įprastinės skrudintos, bet ir žalios kavos pupelės. Tyrimai rodo, kad jų poveikis žmogaus organizmui gali būti itin teigiamas.

Norintiems išsivalyti organizmą, žalioji kava – puikus pasirinkimas. Žinoma, jeigu norisi numesti keletą kilogramų, vien kavos neužteks. Reikės visavertiškai maitintis ir sportuoti. Bet prieš imantis veiksmų ekspertai pataria susipažinti, ką turėtumėte žinoti apie žaliąsias kavos pupeles:

  1. Ne visa žalia kava tinka pagal savo savybes ruošti žaliųjų kavos pupelių gėrimą. Specializuotoje laboratorijoje Vokietijoje „Kavos Banko“ užsakymu atliktas tyrimas padėjo atsirinkti tinkamiausias žaliosios kavos rūšis: „Brasil Sul de Minas“, „Columbia Medellin Supremo“, „Nikaragua Talia AAA“, „Papua New Guinea“.
  2. Žaliųjų kavos pupelių esminė veiklioji medžiaga – chlorogeno rūgštis. Žaliosiose kavos pupelėse yra daug antioksidantų – chlorogeno rūgščių. Skrudinant kavos pupeles sunaikinama daugiau nei 75 % chlorogeno rūgščių, todėl jų lieka maždaug pusė, po espreso skrudinimo – vos trečdalis.
  3. Žaliosiose kavos pupelėse yra vandens, azotinių medžiagų, kofeino, riebalų, cukraus, kavaraugės rūgšties, ląstelienos ir mineralinių medžiagų. Tokiame gėrime yra bene dvigubai daugiau antioksidantų nei vynuogių kauliukuose ar žaliojoje arbatoje. Todėl ši kava gali padėti ilgiau išlikti jauniems ir gyvybingiems.
  4. Žaliųjų pupelių kava reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir neleidžia angliavandeniams virsti riebalais. Kasdien išgėrę bent po puodelį šio gėrimo galėsite lengviau atsispirti saldumynams ir potraukiui nuolatos valgyti.
  5. Galima rinktis žaliųjų pupelių neskrudintą kavą. Priklausomai nuo užplikymo laiko, skonis primins žaliosios arbatos arba žalių žirnelių skonį.
  6. Taip pat galima rinktis specialaus apdirbimo žaliųjų kavos pupelių kavą. Gėrimas bus gelsvos spalvos, priklausomai nuo plikymo laiko gali priminti žalių žirnelių ar riešutų skonius. Tokio apdirbimo kavoje chlorogeninės rūgšties bus daugiau, nei žaliųjų neskrudintų kavos pupelių gėrime.

Daugiau kavos pasulio įdomybių galėsite ne tik pamatyti, bet ir paragauti, išbandyti įvairius derinius ir pasimėgauti tiesiai iš geriausių Lietuvos kavos ruošėjų rankų paruošta kava. Daugiau informacijos ir išsamią apie festivalio programą rasite vilniuscoffeefestival.lt.

Vilniaus kavos festivalio programa:

PENKTADIENIS (03.23)

12:00 / Oficiali Vilnius Coffee Festival pradžia;

10:00-20:00 Roasters Village, Coffee Market, Pranešimai ir Seminarai;

12:30 /  Atidarymas;

13:00–20:00 / Espresso AllStars Bar;

13:00–18:00 / Kavos Ragavimo Čempionatas (1-as etapas);

18:30 / Pusfinalių paskelbimas.

20:00 / Opening Party @ Elfa Gastro Bar

ŠEŠTADIENIS (03.24)

10:00 / Pradžia;

10:00-20:00 / Roasters Village, Coffee Market, Pranešimai ir Seminarai;

10:00-20:00 / Espresso AllStars Bar;

10:30-14:30 / Kavos Ruošimo (Barista) Čempionatas (1-as etapas);

15:00-16:30 / Piešimo Pieno Puta  (Latte Art) Čempionato ART BAR;

16:30-18:00 / Piešimo Pieno Puta  (Latte Art) Čempionatas (1-as etapas);

18:30 / Barista ir Latte Art Čempionatų finalininkų paskelbimas.

SEKMADIENIS (03.25)

10:00 / Pradžia

10:00-20:00 / Roasters Village, Coffee Market, Pranešimai ir Seminarai;

10:00-20:00 / Espresso AllStars Bar;

10:00–12:00 / Piešimo Pieno Puta (Latte Art) Čempionatas. FINALAI;

12:30–16:30 / Kavos Ruošimo Čempionatas. FINALAS;

17:00–18:00 / Kavos Ragavimo Čempionatas.PUSFINALIAI.

18:00-18:30 / Kavos Ragavimo Čempionatas. FINALAS;

19:00 / Laimėtojų paskelbimas ir apdovanojimų ceremonija;20:00 / Festivalio uždarymas.

Programa.  Edukacija.

PENKTADIENIS (03.23)

15:00–15:45 / DC MINA espresso aparatai (ENG;

16:15–17:30 / Janis Podinš: Finding opportunity in a fast moving coffee world (ENG);

17:45–18:45 / Raimonds Zadvornovs Consistency of quality throughout coffee production (ENG);

19:00–20:00 / SAY CHEESE + Taste Map – Kavos ir sūrio derinimo degustacija (LT, registracija vietoje!).

ŠEŠTADIENIS (03.24)

11:00–12:00 / SAY CHEESE + Taste Map – Kavos ir sūrio derinimo degustacija (LT, registracija vietoje!);

12:20–13:30 / Francesco Sanapo ir Italala Cafe: Skonis kaip kavos… O tai – rūšinė kava! (ENG);

13:40–14:40 / Emanuelis Ryklys: Lėti kavos žaidimai (LT);

15:00–15:50 / Regine Leonie Guion-Firmin: Training at Origin.

How To Guide: running coffee training session at Origin (ENG).

16:05–17:05 / Kavos gėrimų miksologija (ENG)

17:20–18:10 / Genys (LT)

18:20–19:10 / Leonardo Santetti: History of Coffee and Specialty Era.

SEKMADIENIS (03.25)

11:00–12:00 / SAY CHEESE + Taste Map Kavos ir sūrio derinimo degustacija (LT, registracija vietoje!);

12:20–13:20 / Diana Johnston Ledezma (DR Wakefield London): The power of coffee competitions (ENG)

13:35–14:50 / Leonardo Santetti: How to plant and grow Coffee: between botanic and plantations (ENG)

14:55–15:35 / Ilze Laukaleja: Quality of specialty coffee: balance between aroma, flavor and biologically active compound composition” (ENG)

15:50–16:50 / Agnija Tilla: Career in Coffee (ENG)

17:10–18:30 / Jamie Jongkind: Nordic Approach. Greens and the people (ENG).

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist