Lapkričio 5–11 dienomis penkiuose šalies mietuose vyko „Lietuvos gastronomijos savaitė“, kurios metu restoranai atvėrė duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Šios, penktosios, „Gastronomijos savaitės“ metu degustuoti specialių savo meniu kvietė net 33 restoranai Vilniuje, Vilniaus rajone, Kaune bei pajūryje. Svečiai pažindinosi su skirtingomis virtuvėmis bei maisto gamybos technologijomis, ragavo specialiai šiam festivaliui parengtus patiekalus ir, žinoma, atrado naujų skonių.

Taip pat lapkričio 5–10 dienomis internete, „Skonis.lt“ svetainėje, vyko „Gastronomijos savaitės žvaigždės“ rinkimai. Paragavęs ypatingų „Gastronomijos savaitės“ patiekalų, kiekvienas lankytojas buvo kviečiamas atiduoti savo balsą už patikusį festivalio restoraną. 25 balsuojantieji laimėjo pakvietimus į Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF „Litexpo“ parodų centre.

Šiemet „Gastronomijos savaitės“ svečiai buvo ypač aktyvūs – už restoranus atiduoti net 546 balsai. Užtikrinta balsų persvara „Gastronomijos savaitės žvaigždės“ apdovanojimą laimėjo Vilniuje įsikūręs restoranas „Balzac“, vadovaujamas virtuvės šefės Gražinos Šavelo. Didelio palaikymo susilaukė ir kiti festivalio dalyviai. Štai favoritų penketukas:

  • „Balzac“, Vilnius (26,9 %)
  • „Restoranas 4“, Palanga (15,0 %)
  • „Amandus“, Vilnius (11,4 %)
  • „Vila Komoda“, Palanga (8,3 %)
  • „El Mercado“, Vilnius (7,0 %)

Lietuvos „Gastronomijos savaitės žvaigždės“ apdovanojimai vyko parodoje BAF „Litexpo“ parodų centre, erdvėje „Virtuvės studija“. Nugalėtojams buvo įteiktas žvaigždės ženklas ir žurnalo „Geras skonis“ prenumerata.

„Gastronomijos savaitę“ organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, parodų centras „Litexpo“, Kauno miesto savivaldybė, Vilniaus miesto savivaldybė, žurnalas „Geras skonis“ bei portalas „Skonis.lt“.

„Tai mūsų pirmoji „Gastronomijos savaitė“, todėl be galo džiaugiamės tokiu sėkmingu dalyvavimu. Sulaukėme daugybės svečių, o puikus jų įvertinimas – didžiausia paskata mums“, – plačiai besišypsodama kalbėjo „Gastronomijos savaitės žvaigžde“ tapusio restorano vadovė Jadvyga Lobul.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist