• Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
Pranešimas
MadeinVilnius.lt
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
      • Trakai
      • Lentvaris
      • Medininkai
      • Širvintos
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
      • Senasis Vilnius
      • Vilniaus miesto studija
      • Neatrastas Vilnius
    • Maistas
      • Sostinės geriausieji
      • Nauja vietelė
      • Vilniečiai rekomenduoja
      • Maistas ant ratų
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas
Suasmeninta
Šrifto dydžio keitimasAa
MadeinVilnius.ltMadeinVilnius.lt
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Transportas
  • Maistas
  • Statybos Vilniuje
  • Sportas
  • Istorija
  • Vilniaus istorija
  • Savaitės klausimas
Paieška
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
    • Maistas
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas

Atraskite mus

  • Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Vilniaus istorija
  • Maistas
  • Stilius

Populiariausi straipsniai

Naršykite šios dienos populiariausias naujienas!

Sinoptikė turi blogą žinią: žadėtos šilumos – nebebus

12 6

Nuo liepos mokami taps dar 1151 km Lietuvos kelių: kas laukia vairuotojų?

2 10

Sinoptikė: šiluma grįžta – prognozuojama jau 20 laipsnių šiluma

2 8

Lik prisijungęs

Raskite mus socialiniuose tinkluose
130kSekėjaiPatinka
1.7kSekėjaiSekti
7.1kSekėjaiSekti
Turite paskyrą? Prisijungti
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika
© 2012-2023. UAB „Naujosios medijos grupė”. Visos teisės saugomos.
MaistasVilniaus rinka

Ir vėl intriga: „Michelin“ gidas Vilniuje skelbs naujus restoranų įvertinimus

Made in Vilnius
2025 m. balandžio 24 d. 10:40
2 3
3 min. skaitymo
Nuotr.: Paulius Peleckis/BNS
Dalintis

Gegužės 28 d. Lietuva taps išskirtinių gastronomijos įvykių epicentru – tądien bus ne tik paskelbtas atnaujintas prestižinio „Michelin Guide“ įvertintų restoranų sąrašas, bet ir pirmą kartą mūsų šalyje įvyks nacionalinis „Bocuse d‘Or“ konkursas, kurio nugalėtojams atsivers durys į pasaulinę kulinarijos sceną.

„Turizmo skatinimas yra vienas iš mūsų prioritetų, o „Michelin“ gidas Lietuvoje prie to prisideda. Pasaulinio pripažinimo gidas leidžia mūsų šaliai didinti turistų srautus ir stiprinti tarptautinį žinomumą, padeda formuoti Lietuvos, kaip patrauklios kelionių krypties, įvaizdį. Taip pat svarbus ir dalyvavimas tarptautiniuose konkursuose, kaip „Bocuse d’Or“, kuris toliau stiprina Lietuvos gastronominį potencialą. Tokios iniciatyvos atveria galimybes mūsų verslui, skatina vietinių produktų vartojimą ir pritraukia turistų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministras Lukas Savickas.

Po pernykščio sėkmingo Lietuvos debiuto „Michelin Guide“, kai iš viso buvo įvertinti 34 restoranai, o keturi jų pelnė prestižines „Michelin“ žvaigždes, gastronomijos visuomenė nekantriai laukia, kokius įvertinimus „Michelin“ ekspertai skirs šiemet. Atnaujintas į gidą patekusių ir žvaigždėmis įvertintų Lietuvos restoranų sąrašas oficialiame „Michelin Guide“ puslapyje bus paskelbti gegužės 28 d. rytą.

Šia proga Vilniuje, „Dūmų fabrike“ susiburs gastronominės bendruomenės atstovai, kurie ne tik drauge pasidžiaugs naujais restoranų įvertinimais, bet ir taps pirmą kartą mūsų šalyje rengiamo „Bocuse d‘Or“ konkurso liudininkais.

„Tiek Lietuvos vardas „Michelin“ gide, tiek pirmą kartą rengiamas nacionalinis „Bocuse d‘Or“ konkursas – reikšmingi žingsniai įtvirtinant mūsų šalį pasauliniame gastronomijos žemėlapyje. Šie įvykiai ne tik padeda pritraukti gastronominius turistus, bet ir skatina visos šalies kulinarinės kultūros augimą. Tai ne tik mūsų šefų ir restoranų pripažinimas, bet ir paskata toliau tobulėti bei kurti unikalius kulinarinius patyrimus, kurie garsina Lietuvą visame pasaulyje“, – teigia nacionalinės turizmo skatinimo agentūros VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ direktorė Olga Gončarova.

Nacionaliniame „Bocuse d’Or“ konkurse jauni ir talentingi virtuvės meistrai demonstruos savo meistriškumą bei išmonę. „Bocuse d’Or“ yra prestižinis tarptautinis kulinarijos konkursas, įkurtas legendinio prancūzų šefo Paulo Bocuse’o 1987 metais. Konkursas vyksta kas dvejus metus Lione, Prancūzijoje, o nacionaliniai atrankos turai organizuojami visame pasaulyje.

Šis konkursas laikomas vienu svarbiausių ir prestižiškiausių kulinarijos renginių pasaulyje. Jo metu didžiausias dėmesys skiriamas ne tik estetikai, technikai ir skonių įvairovei, bet ir kultūrinėms tradicijoms, ekologijai, maisto taupymui bei vietiniams ūkiams. Dalyvavimas šiame konkurse yra daugelio šefų svajonė ir vartai į pasaulinį gastronomijos elitą.

„Dūmų fabrike“ vyksiančio renginio organizatoriai VŠĮ „Keliauk Lietuvoje“ pabrėžia, kad šis ypatingas gastronominis įvykis yra tik pradžia platesnių iniciatyvų, kuriomis siekiama Lietuvos virtuvę iškelti į tarptautines aukštumas.

„Dirbdami paraleliai su dviem išskirtiniais gastronomijos vardais – „Michelin Guide“ ir „Bocuse d’Or“ – žengiame svarbų žingsnį Lietuvos kulinarinio identiteto stiprinimo kelyje. Tikimės, kad šis renginys taps tradicija, suburiančia talentingiausius šalies šefus, maisto kritikus, gurmanus ir visus, kuriems rūpi autentiška, kūrybiška ir kokybiška gastronomija“, – sako O. Gončarova.

ŽYMOS:MichelinNaujienaRestoranai
Dalintis
Kaip vertinate šį straipsnį?
Labai patiko5
Nustebino0
Gerai2
Nuobodu0
Nesąmonė0

Rekomenduojami Video

- Reklama -

Ar reikalingas naujasis Alberto tiltas per Nerį?

Jums taip pat gali patikti

Renginiai

Muziejų naktį Valdovų rūmuose – tylioji diskoteka

Komentarų: 0
darzelis
Švietimas

Daugėja vilniečių, norinčių, kad jų vaikai darželyje nemiegotų pietų miego

2 komentarai
2 1
Vilniaus rinka

„Bitė“ skelbia: nebeveiks kai kurios SIM kortelės

Komentarų: 1
1
MadeinVilnius.lt
Apie Vilnių ir Vilniaus kraštą su nauju požiūriu – pozityviai, optimistiškai ir su šviežio oro gūsiu.
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika

Visos teisės saugomos © 2012-2025  UAB „Naujosios medijos grupė”. Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką UAB „Naujosios medijos grupė” sutikimą.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Pamiršote slaptažodį?