2021 m. lapkričio 8 – 14 dienomis įvairiuose šalies miestuose vyko dešimtoji Lietuvos gastronomijos savaitė. Šio festivalio metu net 49 restoranai iš  Vilniaus, Vidurio ir Pietų Lietuvos bei Pajūrio regiono atvėrė duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Šios Gastronomijos savaitės tema – „Tvarus skonis”, kuria buvo siekiama atsigręžti į sveikesnę augalinę mitybą, sezoniškus ir vietinius maisto produktus, maisto atliekų mažinimą.

Kaip visuomet, festivalio metu vyko Gastronomijos savaitės žvaigždės rinkimai. Paragavęs ypatingų Gastronomijos savaitės patiekalų, kiekvienas lankytojas buvo kviečiamas atiduoti savo balsą už patikusį restoraną bei jo meniu.

Šįkart Gastronomijos savaitės svečiai pademonstravo itin didelį įsitraukimą – už restoranus bendrai atiduota net 1400 balsų. Šiais metais, lygiai taip pat kaip ir 2019 m. daugiausiai Gastronomijos savaitės svečių simpatijų susilaukė ir antrą Gastronomijos žvaigždę pelnė, Vilniaus senamiestyje įsikūręs vienas pirmųjų itališkos virtuvės restoranų – „St. Valentino“, kurio puikiai įvertintą meniu parengė virtuvės šefas Linas Barysas. Restorano svečiai degustacijų metu galėjo mėgautis rūkyta seliava su karamelizuotais burokėliais, naminiais žaliųjų špinatų Ravioli,  veršiena su Madeiros padažu bei pistacijų tiramisu su avietėmis.

Lietuvos Gastronomijos savaitės žvaigždę organizatoriai įteikė laimėtojams lapkričio 15-osios vakarą pačiame „St Valentino“ restorane. „Malonu, kad šiuo gan sudėtingu laikotarpiu lankytojai ir toliau leidžia sau pasidžiaugti nors ir nedideliais, tačiau skaniais gyvenimo malonumais ,“ – kalbėjo restorano savininkė Justė Kaselienė. Paklausta, kuo jie patys nustebino svečius šios gastronomijos savaitės metu, – J.Kaselienė teigė, jog „Patirtis jau sako, kad nebūtinai egzotiškais patiekalais galima nustebinti svečius. Italų virtuvėje visuomet vyravo “nepaprastas paprastumas”, ypač kruopščiai parinkti kokybiški maisto produktai, sezoniškumas ir meilė gaminant patiekalą, Itališkų skonių įvairovė, svetingumas ir jauki aplinka.“

Į populiariausių penketuką taip pat pateko: „Stiklių taverna” (Vilnius), „El Mercado” (Vilnius), „Surr” (Druskininkai), „Pink & Yellow” (Vilnius).

Gastronomijos savaitės organizatoriai džiaugiasi, jog restoranai sulaukė daug svečių ne tik sostinėje, bet ir mažesniuose Lietuvos miestuose, supažindino su gurmaniškais skoniais kartu ugdydami sveikesnės mitybos įpročius bei keldami Lietuvos gastronomijos kultūrą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

13 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist