Maistas

Garsus „Michelin“ įvertintas šefas vilniečiams atskleis tailandietiškos virtuvės paslaptis

Tailando „Geležinis šefas“ Chumpol Jangprai, Tailando virtuvės „Michelin“ žvaigždutės restorano „R’ HAAN“ Bankoke vadovas ir šefas 2019 m. rugsėjo 4-9 d. lankysis Vilniuje, kur Lietuvai pristatys Tailando virtuvės patirtį.  

Tailando virtuvės ambasadorius yra puikiai žinomas Bankoko gastronomijos aplinkoje ir 2012-2018 metais buvo išrinktas Tailando „Geležiniu šefu“. 

Šefo tarptautinė karjera prasidėjo, kai vos 19-os metų Jangprai persikėlė gyventi į Kopenhagą ir prisijungė prie „Blue Elephant“ restoranų grupės komandos. Vėliau jis tapo pagrindiniu šefu „Blue Elephant“ restorane Briuselyje. 

 

Grįžęs į Tailandą, 2002 metais Jangprai atidarė prestižinę „Blue Elephant“ kulinarijos mokyklą Pukete. Tarptautinį pripažinimą turintis šefas ne kartą buvo kviečiamas pasisakyti tarptautiniuose gastronomijos kongresuose, įskaitant tokius kaip „Identit? Milano“ ir „Asian Masters“ Singapūre. Chumpol Jangprai yra gavęs Geriausio jaunojo šefo apdovanojimą Bankoke tradicinio ir inovatyvaus maisto kategorijoje, kurį suteikia „Saveu Gourmet“ žurnalas. Šiuo metu meistras yra Tailando šefų asociacijos viceprezidentas. 

Pastaraisiais metais Tailandą aplankančių Lietuvos turistų skaičius nuolat auga. Tailandietiškas maistas taip pat tampa vis populiaresnis tarp lietuvių. Ir nors Lietuvoje tailandietiški patiekalai siūlomi daugelyje Azijos maisto restoranų, Lietuvoje dar nėra autentiško Tailando virtuvės restorano. 

Vykdant projektą „Tailandas kaip pasaulio virtuvė“, kurį organizuoja Tailando Karalystės ambasada Kopenhagoje kartu su „Thai Airways“ oro linijų bendrove, šefas Chumpol Jangprai yra pasiryžęs skleisti žinias dar labiau populiarinant Tailando virtuvę Lietuvoje. 2019 m. rugsėjo 8 d., sekmadienį, 11 val. – 15:30 val. „Gastro studijoje“ Chumpol Jangprai patirtimi dalinsis ir  Tailando virtuvės ypatumus atskleis meistriškumo kursuose susidomėjusiems Lietuvos šefams.

 

Kursų metu jis pristatys Tailando virtuvės unikalius skonius, kūrybinę patirtį ir pademonstruos keturių patiekalų valgiaraščio gamybos technologinius procesus, skirtingų skoninių savybių suderinamumą. Į meniu įtraukti geriausiai žinomi tailandietiški patiekalai.

Pageidaujantieji dalyvauti meistriškumo kursuose gali registruotis per Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociaciją.

Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
0 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

 

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button