Maistas

Autentiškų itališkų makaronų – į restoraną, kur vakarienė tiekiama net vonioje, o virš lankytojų galvų džiūsta… skalbiniai

Vakarieniauti vonios kambaryje virš galvos kabant išskalbtiems apatiniams iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keista, tačiau išvydus čia pat besisukiojantį kolektyvą iš Italijos – virtuvės šefę Giuliją ir restorano administratorių Danielę, salėje aidint komplimentams ir kvepiant šviežiai sutrintiems bazilikams, tampa aišku, kad viskas yra taip, kaip turi būti. Patirti itališką virtuvę ir pozityviai chaotišką italų gyvenimo būdą vilniečiai kviečiami naujame Ogmios mieste įsikūrusiame restorane – „La Pasta Makaronų Namai“.

Pietūs lovoje, vakarienė – vonioje

Vos įžengus į restoraną pajunti, kad atsidūrei namuose be sienų: čia pat stovi miegamojo lova, stalai, kėdės, spintelės, nukrautos sendaikčių, pianinas, senas patefonas, iš kurio sklinda klasikinė itališka muzika. Namų atmosferą dar labiau sustiprina žydinčios gėlės, provanso stiliaus tapetai ir jaukus, bet ne pompastiškas priėmimas. Maloniai nusiteikęs restorano administratorius italas pasiūlys įsitaisyti viename iš „kambarių“: miegamajame, jei jaučiatės nuvargęs, o gal vonioje, jei norisi atsipalaiduoti.

 

Sophia Loren įkvėptas meniu

Restorane rasime daugybę skirtingų rūšių makaronų. Sukurti tokį platų jų asortimentą įkvėpė viena žymiausių visų laikų Italijos aktorių Sophia Loren. Ši ikona pirmoji atkreipė pasaulio dėmesį, kad valgant makaronus galima išlaikyti fantastiškas kūno linijas, o ji juos tiesiog dievina! Jai priklauso ir žymioji frazė „Everything you see i owe to spaghetti“ (lt. viską ką jūs matote, aš gavau iš makaronų Spaghetti). Be makaronų, čia taip pat galima rasti keletos rūšių raviolių, lazanijas, daugiaryžių su jūros gėrybėmis, itališkų užkandžių, salotų bei fantastiškų itališkų desertų.

Iš pirmų rankų

 

Autentiška itališka pasta gaminama vietoje, specialiai iš Italijos atgabentais kelias tonas sveriančiais galingais įrenginiais.  Tiesa, ypatingą pastos skonį lemia ir iš Italijos vežami pilno grūdo kieto kviečio (grano duro) miltai, kokius reglamentuoja Italijos valdžios taisyklės visiems itališkiems pastos restoranams. Taip pat naudojami itališki prieskoniai, iš Italijos atsivežta speciali pomidorų tyrė, vyrauja sezoninės daržovės.

Anot restorano virtuvės šefės Giulijos, kad kokybiškas makaronų produktas virstų skaniu itališku patiekalu, labai svarbu yra makaronus tinkamai išvirti, t.y. virti juos nei per ilgai, nei per trumpai, būtent taip, kaip ir yra verdami makaronai Italijoje. Nors daliai lietuvių toks paruošimo būdas kartais atrodo nepakankamas, tačiau būtent taip paruošti makaronai ne tik ilgam suteikia sotumo, bet ir yra lengviau virškinami.

Makaronų namai visiems itališkos virtuvės mylėtojams atviri kiekvieną dieną, čia galima pasimėgauti ir kaskart vis naujais dienos pietumis. Čia pat veikia ir krautuvėlė, kur galima pasiimti šviežiai paruoštų makaronų, raviolių ar įvairiausių pagardų itališkai vakarienei namuose bei, žinoma, naminių tiramisu.

 
Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
0 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button