Didžiausia Lietuvoje restoranų grupė „Amber Food“ tiesia pagalbos ranką priešakinėse kovos su virusu linijose dirbantiems šalies medikams – pradėjo tiekti maistą karštiesiems taškams didžiosiose Lietuvos ligoninėse. Nuo ketvirtadienio maistas tiekiamas Klaipėdos universitetinei ligoninei, nuo pirmadienio restoranuose pagaminti patiekalai visą savaitę keliaus Santaros klinikų vaikų bei suaugusiųjų priėmimo-skubios pagalbos skyriams, Kauno klinikoms ir Kauno 2-ajai klinikinei ligoninei.

 Siekiama užtikrinti tiekiamo maisto įvairovę, todėl pagamintus patiekalus ligoninėms tieks skirtingi „Amber Food“ grupei priklausantys restoranai: „Charlie pizza“, „Lunch up“, “Manami”, „Guacamole“, „Sugamour“, „Katpėdėlė“.

 „Mūsų verslas pirmasis pajuto karantino smūgį – teko uždaryti visus restoranus. Todėl gerai suprantame, kokią įtampą ir nežinomybę tenka atlaikyti Lietuvos medikams – jie dirba priešakinėse kovos su virusu linijose, nuo jų priklauso žmonių gyvybės ir sveikata. Todėl šiuo ekstremaliu visai Lietuvai periodu solidarizuojamės su šalies medikais ir remiame jų darbą tuo, kuo šiandien esame pajėgūs – mūsų pagamintu maistu“, – sakė „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis.

 Pasak jo, skirtinguose miestuose maistą tieks būtent ten veikiantys restoranai – kad patiekalai būtų šilti, įvairūs ir maistingi.

 „Mūsų medikai yra be galo atsidavę savo darbui. Daugelis net neįsivaizduoja, kokios apkrovos ir kiek jėgų pareikalauja tas jų atsidavimas šiomis įtemptomis dienomis. Sulaukę pagalbos iš verslo, jie yra labai maloniai nustebę, kad kažkas už ligoninės sienų pagalvoja apie juos, jų poreikius ir pasiūlo pagalbą. Santaros klinikų medikai labai dėkingi, kad tiek daug žmonių apie juos galvoja, kad jais rūpinamasi ir kad jie gali mažiau galvoti apie tokius žemiškus dalykus, kaip maisto gamyba, o tiesiog susitelkti į svarbiausią savo darbą – pacientų sveikatos išsaugojimą“, – sakė Santaros klinikų vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene Gitana Letukienė.

 Gediminas Balnis teigė, kad tokia situacija visiems yra ne tik beprecedentis iššūkis, bet ir beprecedentė galimybė visiems – piliečiams, verslui ir valdžiai – elgtis atsakingai ir solidariai.  Restoranų darbuotojai šiuo metu negali aptarnauti svečių dėl įvesto karantino, tad noriai prisideda gaminant maistą medikams.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

49 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist