Pastaruoju metu išaugo susidomėjimas aukštosios virtuvės restoranais, o „Michelin“ gidas tapo patikimu šaltiniu gurmanams, ieškantiems išskirtinių kulinarinių patirčių. Remiantis „Euronews“ duomenimis, šie Europos miestai išsiskiria turintys daugiausiai „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų restoranų:
Paryžius: Europos gastronomijos sostinė
Prancūzijos sostinė Paryžius gali pasigirti 121 „Michelin“ žvaigždute įvertintu restoranu, iš viso surinkusiu 157 žvaigždutes. Tai patvirtina miesto, kaip aukštosios virtuvės centro, statusą. Tarp žymiausių restoranų yra trijų žvaigždučių „Le Cinq“, įsikūręs „Four Seasons Hotel George V“, ir „Le Jules Verne“, esantis Eifelio bokšto antrajame aukšte, siūlantis nuostabius Paryžiaus vaizdus. Be to, „Il Carpaccio“ yra vienintelis „Michelin“ žvaigždute įvertintas itališkas restoranas mieste, garsėjantis savo juodųjų triufelių fettuccine patiekalu.
Londonas: karališkas maitinimas
Londonas taip pat yra svarbus Europos kulinarijos taškas, turintis 80 „Michelin“ žvaigždučių restoranų. Pirmasis „Michelin“ gidas Didžiajai Britanijai buvo išleistas 1911 metais, suteikiant praktinę informaciją vairuotojams. Šiandien Londone galima rasti įvairių virtuvių restoranų, atspindinčių miesto kosmopolitinį pobūdį.
Barselona: Ispanijos kulinarijos perlas
Barselona pastaruoju metu sulaukė tarptautinio pripažinimo dėl savo kulinarinių pasiekimų. Restoranas „Disfrutar“ buvo pripažintas geriausiu pasaulyje, o tai dar labiau sustiprino miesto, kaip gastronomijos centro, reputaciją.
Lisabona: kylanti kulinarijos žvaigždė
Lisabona neseniai buvo pripažinta geriausia Europos kulinarine kryptimi, laimėdama šį titulą pirmą kartą. Šis pripažinimas pabrėžia miesto įvairialypę ir aukštos kokybės gastronominę pasiūlą, pritraukiančią lankytojus iš viso pasaulio.
Šie miestai ne tik siūlo išskirtines kulinarines patirtis, bet ir atspindi turtingą Europos gastronomijos paveldą bei inovacijas.