Miltiniai blynai – tai vienas iš tų patiekalų, kuris daugelį sugrąžina į vaikystę. Minkšti, purūs ir lengvai pagaminami, jie tinka tiek pusryčiams, tiek jaukiam vakarui su arbatos puodeliu. Tai receptas, kuris per daugelį metų tapo mėgstamas įvairiose šeimose. Pasigaminti skanius blynus yra paprasta, o svarbiausia – jie patinka tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.
Kas lemia tobulus miltinius blynus?
Norint iškepti idealius blynus, svarbu tinkamai subalansuoti ingredientus. Miltai suteikia tešlai pagrindą, kiaušiniai – purumą, o pienas arba kefyras – minkštumą. Taip pat svarbu nepamiršti trupučio cukraus ir žiupsnelio druskos, kurie paryškina skonį. Kepimo milteliai arba soda padeda blynams gražiai iškilti.
Receptas
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
- 300 ml pieno arba kefyro
- 200 g kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- Aliejus (kepimui)
Gaminimo eiga
- Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
- Supilkite pieną arba kefyrą ir gerai išmaišykite.
- Po truputį berkite miltus, kepimo miltelius ir maišykite, kol tešla taps vientisa ir be gumulėlių.
- Įmaišykite aliejų, kad blynai kepdami neliptų prie keptuvės.
- Keptuvę įkaitinkite vidutinėje temperatūroje ir patepkite šiek tiek aliejaus.
- Kepkite blynus iš abiejų pusių po kelias minutes, kol jie taps gražios auksinės spalvos.
- Patiekite su mėgstamais priedais – uogiene, grietine, medumi ar šviežiomis uogomis.
Kaip išgauti geriausią rezultatą?
- Naudokite kokybiškus ingredientus – geriausią skonį suteiks švieži produktai.
- Neskubėkite kepant – per aukšta temperatūra gali per greitai apskrudinti išorę, o vidus liks neiškepęs.
- Eksperimentuokite su priedais – į tešlą galima įdėti trintų bananų, cinamono ar net šokolado gabaliukų.
- Tešlą galima pailsinti – palikite ją pastovėti 10–15 minučių prieš kepant, kad miltai geriau išbrinktų.
Blynai – visų mėgstamas patiekalas
Miltiniai blynai – tai universalus ir lengvai pritaikomas receptas, kuris gali būti keičiamas pagal kiekvieno skonį. Jie gali būti patiekiami tiek saldūs, tiek pikantiški – su sūriu, rūkyta lašiša ar net daržovėmis. Tai patiekalas, kuris niekada neišeina iš mados ir visada sukuria jaukią atmosferą namuose. Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės gardžiais blynais bet kurią dieną.