• Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
Pranešimas
MadeinVilnius.lt
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
      • Trakai
      • Lentvaris
      • Medininkai
      • Širvintos
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
      • Senasis Vilnius
      • Vilniaus miesto studija
      • Neatrastas Vilnius
    • Maistas
      • Sostinės geriausieji
      • Nauja vietelė
      • Vilniečiai rekomenduoja
      • Maistas ant ratų
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas
Suasmeninta
Šrifto dydžio keitimasAa
MadeinVilnius.ltMadeinVilnius.lt
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Transportas
  • Maistas
  • Statybos Vilniuje
  • Sportas
  • Istorija
  • Vilniaus istorija
  • Savaitės klausimas
Paieška
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
    • Maistas
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas

Atraskite mus

  • Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Vilniaus istorija
  • Maistas
  • Stilius

Populiariausi straipsniai

Naršykite šios dienos populiariausias naujienas!
Hororskopas

Trys Zodiako ženklai per artimiausias tris dienas turėtų nusipirkti loterijos bilietą

5 5

Savivaldybė išdavė leidimą statytį naują tiltą per Nerį

9 7

Vėl gaisras Vilniuje: dega dar viena gamykla (atnaujinta)

4 7

Lik prisijungęs

Raskite mus socialiniuose tinkluose
130kSekėjaiPatinka
1.7kSekėjaiSekti
7.1kSekėjaiSekti
Turite paskyrą? Prisijungti
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika
© 2012-2023. UAB „Naujosios medijos grupė”. Visos teisės saugomos.
blynai
Vilniaus receptai

Skaniausi savaitgalio blynai: purūs, minkštučiai ir nepaprastai gardūs

Eglė Kučaitė
2025 m. gegužės 03 d. 13:30
1
3 min. skaitymo
Dalintis

Kai artėja savaitgalis, o rytas žada lėtą, jaukų pradėjimą – pats metas išsitraukti keptuvę ir pasilepinti blynais. Ne bet kokiais, o tokiais, kurie kvepia vaikyste, jaukumu ir gera nuotaika. Šis blyneliai – tai tikras pusryčių hitas, kuris tiks tiek mažiesiems, tiek suaugusiesiems. Jie purūs, švelnūs ir tirpstantys burnoje – tokie, kuriuos norisi kepti dar ir dar.

Didžiausia šio recepto stiprybė – paprastumas. Viskas, ko reikia, greičiausiai jau yra jūsų virtuvėje: kiaušiniai, miltai, kefyras, šiek tiek cukraus ir šlakelis aliejaus. O rezultatas – tobulas! Kefyras šiame recepte ne tik suteikia minkštumo, bet ir padeda blynams gražiai iškilti, o vanilinis cukrus suteikia subtilų aromatą.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 200 ml kefyro
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Pradėkite nuo kiaušinių: juos išplakite kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
  2. Įpilkite kefyrą: maišykite tolygiai, kad masė išliktų vientisa.
  3. Sumaišykite sausus produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į kitą dubenį.
  4. Sujunkite viską: sausus produktus po truputį berkite į skystąją masę, maišydami, kol neliks gumulėlių. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos – nei per skysta, nei per tiršta.
  5. Įkaitinkite keptuvę: pilkite šlakelį aliejaus ir kai jis įkais – dėkite po šaukštą tešlos, formuodami gražius blynelius.
  6. Kepkite: ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol paviršius gražiai parus ir taps traškus, o vidus – minkštas.
  7. Patiekite: šie blynai puikiai tinka su uogiene, šviežiais vaisiais, grietine ar net šokoladiniu padažu.

Tai vienas tų receptų, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodo itin paprastas, bet kartą paragavus – neįmanoma pamiršti. Jie idealiai tinka šeimos pusryčiams, kai norisi jaukumo ir bendro stalo. Be to, tešla nesudėtinga ir greita – vos per 20–30 minučių jau galite sėdėti prie stalo su garuojančia blynais lėkšte.

Maži patarimai dideliam skoniui:

  • Nepersistenkite su maišymu: permaišyta tešla gali prarasti purumą.
  • Eksperimentuokite: į tešlą galite įmaišyti šiek tiek cinamono, tarkuotos citrinos žievelės ar net uogų.
  • Šilti blynai – skaniausi: todėl patiekite iš karto arba laikykite šiltus orkaitėje iki serviravimo.
ŽYMOS:Receptas
Dalintis
Kaip vertinate šį straipsnį?
Labai patiko3
Nustebino0
Gerai1
Nuobodu1
Nesąmonė0

Rekomenduojami Video

- Reklama -

Ar reikalingas naujasis Alberto tiltas per Nerį?

Jums taip pat gali patikti

sokoladukas
Vilniaus receptai

Skaniausi namų gamybos šokoladukai

Komentarų: 0
1
Vilniaus receptai

Rabarbarų desertas, kuris atrodys lyg iš konditerijos šedevrų knygos

1
Vilniaus receptai

Patys skaniausi vafliukai: nostalgiškas desertas, kurį verta prisiminti

4 1
MadeinVilnius.lt
Apie Vilnių ir Vilniaus kraštą su nauju požiūriu – pozityviai, optimistiškai ir su šviežio oro gūsiu.
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika

Visos teisės saugomos © 2012-2025  UAB „Naujosios medijos grupė”. Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką UAB „Naujosios medijos grupė” sutikimą.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Pamiršote slaptažodį?