Kai kalbame apie blynelius, kiekvienas turi savo mėgstamą receptą, tačiau kartais draugo ar draugės pasidalintas receptas tampa tikru atradimu. Šie blyneliai, perduoti iš draugės virtuvės, stebina savo paprastumu ir nepaprastu skoniu.
Ingredientai:
- 250 g kvietinių miltų
- 4 kiaušiniai
- 50 g lydyto sviesto
- 500 ml pieno
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
- Romo esencijos (nebūtina)
- Klevų sirupas ar kiti mėgstami priedai patiekimui
Gaminimo eiga:
- Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi.
- Po truputį įpilkite pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių.
- Įmaišykite lydytą sviestą ir, jei naudojate, kelis lašus romo esencijos.
- Palaipsniui įsijokite miltus, maišydami, kol gausite vientisą, skystą tešlą.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ar sviesto.
- Pilkite samtelį tešlos į keptuvę ir kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Patiekite su klevų sirupu, uogiene, šviežiomis uogomis ar kitais mėgstamais priedais.
Šie blyneliai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Jų švelnus skonis ir puri tekstūra patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Kartais paprasti receptai, perduoti iš draugų ar šeimos narių, tampa neatsiejama mūsų kulinarinio repertuaro dalimi.
Išbandykite šį receptą ir galbūt jis taps jūsų nauju mėgstamiausiu!