• Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
Pranešimas
MadeinVilnius.lt
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
      • Trakai
      • Lentvaris
      • Medininkai
      • Širvintos
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
      • Senasis Vilnius
      • Vilniaus miesto studija
      • Neatrastas Vilnius
    • Maistas
      • Sostinės geriausieji
      • Nauja vietelė
      • Vilniečiai rekomenduoja
      • Maistas ant ratų
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas
Suasmeninta
Šrifto dydžio keitimasAa
MadeinVilnius.ltMadeinVilnius.lt
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Transportas
  • Maistas
  • Statybos Vilniuje
  • Sportas
  • Istorija
  • Vilniaus istorija
  • Savaitės klausimas
Paieška
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
    • Maistas
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas

Atraskite mus

  • Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Vilniaus istorija
  • Maistas
  • Stilius

Populiariausi straipsniai

Naršykite šios dienos populiariausias naujienas!
Horoskopas

Keturi patys paleistuviškiausi Zodiako ženklai: jie trokšta aistros, žaidimo ir rizikos

1 2

Vilniaus rajone bus panaikinta per 20 kaimų: ką turėtų žinoti gyventojai?

10 9
Horoskopas

Trims Zodiako ženklams ateina pačios geriausios dienos

4 1

Lik prisijungęs

Raskite mus socialiniuose tinkluose
130kSekėjaiPatinka
1.7kSekėjaiSekti
7.1kSekėjaiSekti
Turite paskyrą? Prisijungti
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika
© 2012-2023. UAB „Naujosios medijos grupė”. Visos teisės saugomos.
Vilniaus receptai

Senovinis šašlykų receptas

Made in Vilnius
2025 m. balandžio 27 d. 14:00
4 4
2 min. skaitymo
Dalintis

Kai kalba pasisuka apie šašlykus, daugelis prisimena vaikystės skonius – paprastus, bet nepaprastai gardžius. Vienas iš tokių receptų – senovinis šašlykų marinatas su actu, kuris buvo itin populiarus anksčiau ir šiandien vėl atrandamas iš naujo.

Šis receptas išsiskiria savo paprastumu ir natūralumu, leidžiančiu mėgautis tikru mėsos skoniu.​

Ingredientai:

  • 2 kg kiaulienos kumpio arba sprandinės
  • 500 ml vandens
  • 200 ml acto
  • 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis smulkintų lauro lapų
  • 3 svogūnai
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 2 valgomi šaukštai druskos​

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais (apie 3–4 cm), kad ji iškeptų tolygiai.
  2. Dubenyje sumaišykite vandenį, actą, druską, cukrų, pipirus ir smulkintus lauro lapus.
  3. Supjaustykite svogūnus griežinėliais ir sumaišykite su mėsa.
  4. Užpilkite mėsą paruoštu marinatu, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis šaldytuve bent 24 valandas, retkarčiais pamaišydami.
  5. Prieš kepimą išimkite mėsą iš šaldytuvo likus 30 minučių, kad ji pasiektų kambario temperatūrą.
  6. Verkite mėsos gabalėlius ant iešmų, kepkite ant vidutinės kaitros žarijų, periodiškai apversdami, kol mėsa taps gražiai apskrudusi ir sultinga.
  7. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, ryžiais ar juoda duona.

Šis senovinis šašlykų receptas su actu – tai laiko patikrintas būdas paruošti sultingą ir aromatingą mėsą. Actas ne tik suteikia mėsai ypatingą skonį, bet ir padeda ją suminkštinti, o prieskoniai ir svogūnai praturtina bendrą skonio paletę.

Be to, šis receptas nereikalauja sudėtingų ingredientų ar ilgų pasiruošimo procesų, todėl puikiai tinka tiek savaitgalio iškyloms, tiek šventiniams susibūrimams.

Išbandykite šį nostalgišką receptą ir pajuskite tikrą mėsos skonį, kuris sugrąžins į vaikystės prisiminimus.

ŽYMOS:Receptas
Dalintis
Kaip vertinate šį straipsnį?
Labai patiko23
Nustebino0
Gerai10
Nuobodu2
Nesąmonė2

Rekomenduojami Video

- Reklama -

Ar manote, kad pastaruoju metu kilę gaisrai yra sabotažo aktai?

Jums taip pat gali patikti

sokoladukas
Vilniaus receptai

Skaniausi namų gamybos šokoladukai

1 1
Vilniaus receptai

Rabarbarų desertas, kuris atrodys lyg iš konditerijos šedevrų knygos

1
blynai
Vilniaus receptai

Skaniausi savaitgalio blynai: purūs, minkštučiai ir nepaprastai gardūs

1 1
MadeinVilnius.lt
Apie Vilnių ir Vilniaus kraštą su nauju požiūriu – pozityviai, optimistiškai ir su šviežio oro gūsiu.
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika

Visos teisės saugomos © 2012-2025  UAB „Naujosios medijos grupė”. Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką UAB „Naujosios medijos grupė” sutikimą.

wpDiscuz
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Pamiršote slaptažodį?