Po tikrai sočių pietų desertui puikiai tiks lengvas ir gardus nektarinų pyragas, kuriuo galėsite pavaišinti visą šeimą.
Jam paruošti reikės:
- 150 g cukraus
- 125 g minkšto sviesto
- 140 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 2 didelių kiaušinių
- 3 nektarinų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Cukrų išplakite su minkštu sviestu, kol masė taps puri ir balta, tuomet po vieną įplakite kiaušinius.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Mišinį įmaišykite į cukraus ir sviesto plakinį, kol neliks sausų miltų.
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą 22 cm. skersmens dydžio kepimo indą.
Ant viršaus išdėliokite skiltelėmis supjaustytus nektarinus, juos apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstyti cinamonu ir cukrumi.
Kepkite apie 1 valandą arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.