• Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
Pranešimas
MadeinVilnius.lt
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
      • Trakai
      • Lentvaris
      • Medininkai
      • Širvintos
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
      • Senasis Vilnius
      • Vilniaus miesto studija
      • Neatrastas Vilnius
    • Maistas
      • Sostinės geriausieji
      • Nauja vietelė
      • Vilniečiai rekomenduoja
      • Maistas ant ratų
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas
Suasmeninta
Šrifto dydžio keitimasAa
MadeinVilnius.ltMadeinVilnius.lt
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Transportas
  • Maistas
  • Statybos Vilniuje
  • Sportas
  • Istorija
  • Vilniaus istorija
  • Savaitės klausimas
Paieška
  • Naujienos
    • Miestas
    • Mikrorajonai
    • Rajonas
    • Lietuvos naujienos
    • Užsienio naujienos
    • Vilniečiai
    • Švietimas
    • Sportas
    • Turizmas
  • Verslas
    • Vilniaus rinka
    • Statybos Vilniuje
    • Nekilnojamas turtas
    • Technologijos
    • Užsienio investicijos
    • Startuoliai
  • Pramogos
    • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Koncertai
    • Festivaliai
    • Teatras
    • Parodos
    • Kinas
  • Transportas
    • Viešasis transportas
    • Vilniaus gatvės
    • Oro uostas
    • Traukiniai
  • Sportas
    • Krepšinis
    • Futbolas
    • Plaukimas
    • Lengvoji atletika
    • Tenisas
    • Auto sportas
    • Rankinis
    • Ledo ritulys
  • Statybos
  • Renginiai
  • ○︎○︎○︎
    • Istorija
    • Maistas
    • Eurovizija
    • Orai Vilniuje
    • Horoskopai
    • Stilius
    • Savaitės klausimas
    • Vilniečio balsas
    • Temų sąrašas

Atraskite mus

  • Reklama
  • Kontaktai
  • Pranešk naujieną
  • Naujienos
  • Verslas
  • Pramogos
  • Vilniaus istorija
  • Maistas
  • Stilius

Populiariausi straipsniai

Naršykite šios dienos populiariausias naujienas!

Trys Zodiako ženklai, kurie gegužės antroje pusėje gali laimėti didelę pinigų sumą

2 4
Ryanair

Smūgis „Ryanair“: teismas įpareigojo grąžinti keleiviams pinigus už rankinį bagažą

4 2

Gautas statybų leidimas: Vilniuje bus statomas naujas „McDonald‘s“ restoranas

2 5

Lik prisijungęs

Raskite mus socialiniuose tinkluose
130kSekėjaiPatinka
1.7kSekėjaiSekti
7.1kSekėjaiSekti
Turite paskyrą? Prisijungti
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika
© 2012-2023. UAB „Naujosios medijos grupė”. Visos teisės saugomos.
Vilniaus receptai

Kaip pasigaminti skaniausią itališką Bolognese spagečių patiekalą namuose

Made in Vilnius
2025 m. balandžio 26 d. 13:00
1 3
2 min. skaitymo
Dalintis

Kai kalbama apie itališką virtuvę, vienas pirmųjų patiekalų, kuris ateina į galvą, – klasikinis Bolognese spagečių padažas. Sodrus, aromatingas ir kupinas skonių – tai tikras komforto maistas, kurį lengvai galima pasigaminti ir savo virtuvėje.

Štai paprastas, tačiau autentiškas receptas, kuris padės pasijusti tarsi Italijoje.

Ingredientai:

  • Spageti makaronai
  • Maltos jautienos arba kiaulienos
  • 1 svogūnas
  • 2–3 skiltelės česnako
  • Pomidorų padažas
  • 100 ml raudonojo vyno
  • Bazilikas (šviežias arba džiovintas)
  • Raudonėlis
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
  • Parmezano sūris (patiekiant)

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  2. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir lengvai apkepinkite svogūną su česnaku, kol jie taps auksiniai ir kvapnūs.
  3. Sudėkite maltą jautieną arba kiaulieną ir kepkite, maišydami, kol mėsa taps gražios rudos spalvos.
  4. Supilkite raudonąjį vyną ir leiskite jam išgaruoti, kad liktų tik aromatas.
  5. Įmaišykite pomidorų padažą, pagardinkite druska, pipirais, baziliku ir raudonėliu.
  6. Sumažinkite kaitrą ir palikite padažą troškintis ant silpnos ugnies apie 30 minučių, kad skoniai susijungtų.
  7. Tuo tarpu išvirkite spageti pagal pakuotės instrukciją.
  8. Patiekite virtus spageti, užpilkite karštu Bolognese padažu ir gausiai apibarstykite tarkuotu Parmezano sūriu.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Šis Bolognese spagečių receptas žavi savo paprastumu, bet tuo pačiu ir gilumu – ilgai troškinamas padažas įgauna išraiškingą skonį, kuriam sunku atsispirti. Naudojant tik keletą pagrindinių ingredientų, galima sukurti autentišką itališką vakarienę namuose, kurią įvertins visi šeimos nariai ar draugai.

Jei ieškote būdo, kaip paprastą vakarą paversti ypatingu – šie Bolognese spagečiai yra puikus pasirinkimas. Skanaus!

ŽYMOS:Receptas
Dalintis
Kaip vertinate šį straipsnį?
Labai patiko0
Nustebino1
Gerai2
Nuobodu0
Nesąmonė0

Rekomenduojami Video

- Reklama -

Ar manote, kad pastaruoju metu kilę gaisrai yra sabotažo aktai?

Jums taip pat gali patikti

sokoladukas
Vilniaus receptai

Skaniausi namų gamybos šokoladukai

1 1
Vilniaus receptai

Rabarbarų desertas, kuris atrodys lyg iš konditerijos šedevrų knygos

1
blynai
Vilniaus receptai

Skaniausi savaitgalio blynai: purūs, minkštučiai ir nepaprastai gardūs

1 1
MadeinVilnius.lt
Apie Vilnių ir Vilniaus kraštą su nauju požiūriu – pozityviai, optimistiškai ir su šviežio oro gūsiu.
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai
  • Privatumo politika

Visos teisės saugomos © 2012-2025  UAB „Naujosios medijos grupė”. Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką UAB „Naujosios medijos grupė” sutikimą.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Pamiršote slaptažodį?